Κοτόπουλο με πορτοκάλι και cranberries

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° Κελσίου για 10-15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ή πήλινο ταψί,  με καπάκι βάζουμε το κοτόπουλο με τους κόκκους κάρδαμο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το χυμό πορτοκάλι, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα cranberries, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου. Μετά από 1 ώρα και ένα τέταρτο  ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλί, το θυμάρι  και ψήνουμε για αλλά 20 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό στήθος κοτόπουλο φιλέτο
2-3 κόκκους κάρδαμο (προαιρετικά)
1/4 φλιτζ. Ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1.1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι φρεσκοστυμμένο
1 φλιτζ. Νερό
αλάτι, άσπρο πιπέρι
2 πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζ. Cranberries
2-3 κλωνάρια θυμάρι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα