Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
kotopoulo me portokali kai cranberries

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Κοτόπουλο με πορτοκάλι και cranberries

Το πιο υγιεινό και εξωτικό γεύμα.

Υλικά

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο φιλέτο
  • 2-3 κόκκους κάρδαμο (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζ. Ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1.1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι φρεσκοστυμμένο
  • 1 φλιτζ. Νερό
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ. Cranberries
  • 2-3 κλωνάρια θυμάρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° Κελσίου για 10-15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ή πήλινο ταψί,  με καπάκι βάζουμε το κοτόπουλο με τους κόκκους κάρδαμο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το χυμό πορτοκάλι, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα cranberries, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου. Μετά από 1 ώρα και ένα τέταρτο  ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλί, το θυμάρι  και ψήνουμε για αλλά 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία!