Κολοκυθόσουπα

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το πράσο να τσιγαριστεί για λίγο.

2. Προσθέτουμε τα κυβάκια κολοκύθας και τα σοτάρουμε για 3-4’.

3. Προσθέτουμε το ζωμό της κολοκύθας, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε για 25’ περίπου.

4. Aποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τζίντζερ και με ένα μπίμερ λιώνουμε όποια κομματάκια κολοκύθας έχουν μείνει στη σούπα, μέχρι να γίνει πολτός. 5 Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε φλιτζάνια του τσαγιού και γαρνίρουμε με κόκκους ροζ πιπεριού.

ΥΛΙΚΑ:

1 ½ κιλό κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια και βρασμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) λιωμένα με λίγο νερό στο μίξερ
750 ml νερό, με το οποίο έβρασε η κολοκύθα
Αλάτι και άσπρο πιπέρι
3 κ.σ. τριμμένο
φρέσκο τζίντζερ
250 ml γάλα
Μερικούς κόκκους ροζ
πιπέρι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα