Κεφτεδάκια με σάλτσα ρίγανης

1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ντομάτας με το ελαιόλαδο, την ρίγανη και το νερό.

2. Τα αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά περίπου.

3. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά μας και εφόσον ενωθούν φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες ρίχνουμε μία – μία μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα που ήδη βράζει.

4. Μόλις τα βάλουμε όλα ανακατεύουμε λίγο με το κουτάλι για να ξεκολλήσουν όσα έχουν κολλήσει και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 15-20 λεπτά.

5. Εάν θέλουμε μία πιο πηχτή σάλτσα, βουτάμε τα κεφτεδάκια μας σε αλεύρι, πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα ντομάτας.

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο multi
4 φέτες ψωμί (μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες πολύ καλά)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
4 κ.σ. φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
για τη σάλτσα 500 ml. χυμό ντομάτας ή 1 κιλό ντομάτες λιωμένες
1 φλυτζάνι νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρίγανη
λίγο αλάτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα