Βάζουμε όλα μας τα υλικά στο blender και αλέθουμε μέχρι να αποκτήσουμε ομοιόμορφο μείγμα. Τη σερβίρουμε παγωμένη.
Σε περίπτωση που η σούπα μας βγει πολύ πηχτή (ανάλογα με την ποιότητα της ντομάτας), την αραιώνουμε με λίγο νερό.
Η gaspacho πάντα συνοδεύεται από ψιλοκομμένα σε κυβάκια λαχανικά όπως αγγούρι, αβοκάντο, κόκκινη, κίτρινη και πράσινη πιπεριά, όπως επίσης και κολοκυθάκια και celery.
ΥΛΙΚΑ:
700 γρ. ντομάτα κόκκινη και ώριμη ( ξεφλουδισμένες και ξεκουκουτσιασμένες)
2-3 αγγούρια (ξεφλουδισμένα)
3 κουτ. σούπας πολτό ντομάτας
4 κουτ. σούπας ξύδι
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
2-3 φλυτζάνια παγκάκια