Γαριδομακαρονάδα

Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το καλαμποκέλαιο και ρίχνουμε λίγες γαρίδες. Μόλις γίνουν πορτοκαλί, τις γυρίζουμε και τις αποσύρουμε (δηλ. τις τοποθετούμε σε ένα Pyrex με καπάκι). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις γαρίδες, τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε σε μια άκρη. Ρίχνουμε το κρεμμύδι στη κατσαρόλα με το λάδι από τις γαρίδες (εάν δεν έχει μείνει, προσθέτουμε λίγο) μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα και περιμένουμε να ψηθεί λίγο πριν ρίξουμε τη Sambuca (ή το ούζο με τη ζάχαρη ). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας (υπολογίστε 20 λεπτά) και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να κρυώσει λίγο, πριν προσθέσουμε της γαρίδες. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Προσθέτουμε τα βρασμένα linghuini (μακαρόνια), ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ:

8-10 κουτ. σ. καλαμποκέλαιο
1 κιλό γαρίδες (καθαρισμένες)
1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε κυβάκια)
4 ντομάτες (τριμμένες στον τριφτη)
5 κουτ. σ. Sambuca (ή 3 κουτ. σ. ούζο και 2 κουτ. σ. ζάχαρη)
8-10 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαιτντανο (για διακόσμηση)
500 γρ. Linghuini

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα