Foccacia με ελιές, κάπαρη και δενδρολίβανο

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.

2. Ζυμώνουμε καλά, χωρίζουμε Σε 2 μπάλες και αφήνουμε τις ζύμες να ξεκουραστούν για 1 ώρα σκεπασμένες με μια πετσέτα.

3. Βάζουμε τις ζύμες σε 2 λαδωμένα ταψιά και αρχίζουμε να της πιέζουμε με τα δάχτυλα μας μέχρι να γίνει μακρόστενη.

4. Την πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και χονδρό αλάτι και τα υπόλοιπα υλικά.

5. Την ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 20’ – 25’ λεπτά πάνω κάτω.

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη
2 φλυτζ. χλιαρό νερό (ή 450 ml χλιαρό νερό)
1 φακελάκι μαγιά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-Για το γαρνίρισμα- 300 γρ. παρμεζάνα
300 γρ. ελιές
6 κ.σ κάπαρη
2 κ.σ χοντρό αλάτι
10 κ.σ ελαιόλαδο

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα