Easter Cake

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

2. Χτυπάμε το βούτυρο περίπου για 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.

3. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια, χτυπάμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, χτυπάμε καλά (2 λεπτά) και προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά μας.

4. Μόλις το μείγμα μας είναι ομογενές ρίχνουμε το γιαούρτι σταδιακά σε 3 δόσεις.

5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά και βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέϊκιν πάουντερ (κοσκινισμένα) σταδιακά.

6. Βάζουμε το μείγμα μας σε 2 λαδωμένα ταψιά (στρογγυλά ή τετράγωνα) και ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά.

Εκτέλεση βουτυρόκρεμας:

1. Χτυπάμε το βούτυρο μας για περίπου 4 λεπτά και προσθέτουμε τη βανίλια.

2. Σε ένα άλλο μπολ (γυάλινο) ανακατεύουμε καλά τα ασπράδια με την ζάχαρη και τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό – για όσους ξέρουν Bain-Marie (θα βάλουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα για να μην ακουμπήσει το μπολ στο νερό) και ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στην συνέχεια τα χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά.

3. Μόλις σφίξει η μαρέγκα θα ρίξουμε μέσα σταδιακά το βούτυρο, χτυπάμε για άλλα 1-2 λεπτά και η κρέμα μας είναι έτοιμη. Προσθέτουμε ελάχιστο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να αποκτήσουμε ροζ απόχρωση.

ΥΛΙΚΑ:

320 γρ. βούτυρο
320 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ βανίλια υγρή ή 2 βανίλιες ξηρές
160 γρ. μαύρη ζάχαρη (light brown sugar) την ανοιχτόχρωμη
8 αυγά
400 γρ. γιαούρτι ή 2 κεσεδάκια
1 1/2 κ.γ. αλάτι
550 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
3 κ.σ. μπεϊκιν πάουντερ
Για τη βουτυρόκρεμα 500 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.σ υγρή βανίλια ή 2 βανίλιες ξηρές
6 ασπράδια αυγών
2 φλιτζάνια ζάχαρη
χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα