Cupcake σοκολάτας

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC.

2. Χτυπάμε το βούτυρο για 3 λεπτά πριν του προσθέσουμε την ζάχαρη και την βανίλια, βάζουμε και τα αυγά και στη συνέχεια το γάλα.

3. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά βάζουμε τα κοσκινισμένα αλεύρι, μπεϊκιν πάουντερ, σόδα και κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά.

4. Βάζουμε το μείγμα στο ειδικό ταψί για cupcake, αφού προηγουμένως έχουμε βάλει τα ειδικά θηκάκια (χαρτάκια) για cupcake (τα γεμίζουμε εώς την μέση με την βοήθεια ενός scoup για παγωτό) και ψήνουμε στους 180οC για περίπου 20-25 λεπτά.

Κρέμα σοκολάτας
Λιώνουμε τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά, τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν και περιμένουμε να κρυώσει πρίν βουτύξουμε τα cupcake ένα – ένα μέσα στο μείγμα μας.

Tip:
Για πιο σοκολατένια γεύση βουτάμε τα cupcake 2 φορές στη κρέμα σοκολάτας πρίν προσθέσουμε τα στολίδια, ζαχαρωτά που θέλουμε.

ΥΛΙΚΑ:

250gr βούτυρο
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
1 1/2 φλυτζάνι γάλα
500γρ. αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 φλυτζάνι κακάο
Κρέμα σοκολάτας 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150ml κρέμα γάλακτος
Διακόσμηση ζαχαρωτά
καραμέλες
τρούφα ή ότι άλλο θέλουμε

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα