Χταποδάκι με λαδολέμονο

1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το χταπόδι με τα κρεμμύδια, τις φέτες λεμονιού και τους κόκκους πιπεριού μέχρι να μαλακώσει.

2. Μόλις κρυώσει το χταπόδι, καθαρίζουμε τις μεμβράνες, κόβουμε σε ροδέλες και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, που έχουμε αναμίξει το ελαιόλαδο με το λεμόνι με το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Το tip της συνταγής: Το χταπόδι μας μπορεί να σερβιριστεί σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά ποτήρια πάνω σε λιωμένη πατάτα με λίγο λάδι όπως το βλέπουμε στην φωτογραφία.

ΥΛΙΚΑ:

800 γρ. με 1 κιλό χταπόδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ξεφλουδισμένα
1 λεμόνι κομμένο στη μέση
1 κ.σ. κόκκους πιπέρι
χυμό από 2 λεμόνια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα