Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια

Για τα κουλουράκια:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

2. Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά (2-3′) μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και τη βανίλια, τα χτυπάμε για άλλα 3-4. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι. Η ζύμη μας είναι έτοιμη!

3. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας και σχηματίζουμε σχέδια της επιλογής μας.

4. Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, σε ταψί της επιλογής μας και τα ψήνουμε για 10-12′.

Οδηγία: Τα κουλουράκια μας πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος όταν τα ψήνουμε.

Για την πάστα ζάχαρης:

1. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπoλ με κρύο νερό.

2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις είναι χλιαρό, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε καλά.

3. Βάζουμε το μείγμα μας στο μίξερ (χρησιμοποιούμε τον αναδευτήρα για ζύμη) και προσθέτουμε σιγά- σιγά την άχνη μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Οδηγία: Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, μπορούμε να της προσθέσουμε ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής θέλουμε. Για να πετύχουμε pastel χρώματα, πρώτα βάζουμε χρώμα σε μια μικρή ποσότητα ζύμης. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα τμήμα της ζύμης αυτής και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο άσπρο μείγμα μας στο μίξερ. Προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να πετύχουμε την απόχρωση που θέλουμε.

Για την κρέμα-κόλλα:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και σταδιακά προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουταλάκι.

2. Αλείφουμε την κόλλα πάνω στα κουλουράκια μας για να κολλήσουμε τη πάστα ζάχαρης από πάνω.

Για την κρέμα ζωγραφικής:

1. Χτυπάμε το ασπράδι πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει  την υφή κρέμας. Προσθέτουμε τη κοσκινισμένη  ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλο 1′. 

2. Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνέ. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε λευκό χρώμα ή να τη χρωματίσουμε με τη χρήση του αντίστοιχου χρώματος ζωγραφικής.

ΥΛΙΚΑ:

500γρ. βούτυρο
2φλυτζ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια υγρή (ή σκόνη)
2 αυγά
1 κιλό  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
Για την πάστα ζάχαρης: 1/4 φλυτζάνι νερό
10 φύλλα ζελατίνης
1/2 φλυτζάνι γλυκόζη
1 κουτ. essence φράουλα 
1.800 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα-κόλλα: 1φλυτζ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
6-7 κουτ. γλ. νερό
Για την κρέμα ζωγραφικής: 1 ασπράδι αυγού
1.1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη (ή 170γρ ζάχαρη άχνη)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα