Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
660 × 500, homepage image, barouh, recipes, xalvas

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς σε ποτήρια

Μία ακόμα νηστίσιμη αλλά νόστιμη συνταγή.

Υλικά

  • 3 φλιτζ. ζάχαρη (600γρ.)
  • 1.1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη (300γρ.)
  • 900 ml. νερό
  • 1.1/2 κ.γ. κανέλα
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σιμιγδάλι (χοντρό)
  • 150 γρ. καρύδια
  • Ξυλάκια κανέλας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη το νερό και την κανέλα και τα βράζουμε.

2. Εντωμεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να αποκτήσουμε ένα πορτοκαλί χρώμα.

3. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι ανακατεύουμε καλά αφήνουμε να κάνει 1-2 μπουρμπουλήθρες και αποσύρουμε από τη φωτιά.

4. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν βάλουμε στα ποτήρια, προσθέτουμε τα καρύδια και διακοσμούμε με ένα ξυλάκι κανέλας.

Καλή επιτυχία!