Χαλούμι με καυτερή σάλτσα με μπούκοβο

1. Σε ένα κατσαρόλακι βάζουμε όλα τα υλικά μας.

2. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν και να λιώσουν τα μήλα περίπου 15-20 λεπτά.

3. Στη συνέχεια βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να καραμελώσουν και να μην μείνουν υγρά.

4. Μόλις κρυώσει το μίγμα μας το βάζουμε στο μούλτι, το λιώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.

5. Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι από τις 2 πλευρές ( χωρίς λάδι ) και σερβίρουμε με την κρύα πλέον σάλτσα.

Tip. Εάν βάλουμε την σάλτσα μας σε αποστειρωμένο βάζο μπορούμε να το κρατήσουμε έως και 2 εβδομάδες στο ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ:

2 Κόκκινα μήλα ( ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια )
100 γρ τζίντζερ ( κομμένο σε φέτες )
1 Πιπεριά κόκκινη ( κομμένη σε κυβάκια )
1-2 Καυτερές πιπεριές
1/2 Φλιτζ. Καστανή ζάχαρη
1/2 κγ. Αλάτι
3 κς. Ελαιόλαδο
5 κς. Μπαλσάμικο ξύδι
1-2 κς. Μπούκοβο
1/2 φλιτζ. Χυμό μύλου
2 συσκευασίες χαλούμι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα