Cake Τσουρέκι με κανέλα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να φουσκώσει. Μεταφέρουμε στο μίξερ και προσθέτουμε 4 – 5 κ.σ. αλεύρι. Χτυπάμε και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και στη συνέχεια το βούτυρο και μετά σταδιακά το αλεύρι, χτυπάμε μέχρι να γίνει ζύμη.
Για τη γέμιση:
Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα και αλείφουμε με βούτυρο. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη αφού της έχουμε βάλει κανέλα, τυλίγουμε και ενώνουμε σαν στεφάνι και την τοποθετούμε σε στρογγυλή φόρμα του κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

 

ΥΛΙΚΑ:

1 1/2 φλ. γάλα (χλιαρό) (350 ml.)
4 κ.σ. ζάχαρη
20 γρ. ξερή μαγιά
3 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
Για τη γέμιση 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
1 φλ. ζάχαρη (220γρ.)
1 κ.σ. κανέλα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα