Brownies με κρέμα δυόσμο

Για τα Brownies:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και το ανακατεύουμε.

2. Προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πολύ καλά πριν προσθέσουμε τα αβγά ένα – ένα.

3. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα τετράγωνο ταψί. περίπου 20×20, στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.

4. Μόλις κρυώσει, περιχύνουμε με την πράσινη κρέμα δυόσμου.

Για την κρέμα δυόσμου:

1. Σε μια κατσαρόλα με χονδρό πάτο βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

2. Σε ένα μπολάκι βάζουμε κρύο νερό και βουτάμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν.

3. Ανακατεύουμε το μείγμα μας συνέχεια μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη για περίπου 4-5 λεπτά.

4. Όταν δούμε ότι το μείγμα μας αρχίζει και ελαφρώς κολλάει (ένα στάδιο πριν βράσει), βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης ένα – ένα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.

5. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

6. Προσθέτουμε το essense δυόσμου και το χρώμα ζαχαροπλαστικής .

7. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από τό brownie, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.

8. Την επομένη, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ:

Για τα brownies:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
4 αβγά

Για την κρέμα δυόσμου 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
100 γρ. βούτυρο
4 φύλλα ζελατίνης
180 γρ άσπρη σοκολάτα
2 κ.σ essence δυόσμου
1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ( πράσινο )
2 κς. ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα, προαιρετικά )

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα