Banana, chocolate cake

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° Κελσίου.

2. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αλλάξει χρώμα για 2-3 λεπτά.

3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.

4. Σταδιακά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και αφού τα έχουμε χτυπήσει για 1-2 λεπτά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

5. Εν τω μεταξύ λιώνουμε σε ενα μπολ τις μπανάνες με ενα πιρούνι και προσθέτουμε την κανέλα και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά, τα προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.

6. Βάζουμε τη μισή ποσότητα σε 2 μακρόστενες (λαδωμένες) φόρμες του κέικ, επιστρέφουμε την άλλη μισή ποσότητα στο μίξερ και του προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.

7. Ανακατεύουμε ελάχιστα και προσθέτουμε στις φόρμες.

8. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, ελέγχουμε με ενα καλαμάκι στα 40′ και εάν βγει στεγνό τα βγάζουμε. Διαφορετικά το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ Βούτυρο
2 φλιτζ. Καστανή ζάχαρη (μαλακιά)
4 Αυγά
1.1/2 κγ. Μπέικιν πάουντερ
1 κγ. Μαγερική σόδα
1 κγ. Αλάτι
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5-6 Μπανάνες λιωμένες (600γρ.)
1 κγ. Κανέλα
6 κγ. Μέλι
125 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε Bain-Marie)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα