Ασιατικά λαχανικά με ρύζι και σνίτσελ κοτόπουλο

1. Κόβουμε τα λάχανικα μας σε λωρίδες.

2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και το τζίντζερ.Τα αφήνουμε για 2 λεπτά (δεν τα θέλουμε να ψηθούν πολύ), αλατίζουμε και σκεπάζουμε. Αφήνουμε σκεπασμενα τα λαχανικά μας για περίπου 5 λεπτα ή μέχρι να αφήσουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πάνω σε ρύζι (Basmati).

3. Περιχύνουμε με την σάλτσα τσίλι και προσθέτουμε δίπλα μπουκιτσες από σνίτσελ κοτόπουλο.

Για το σνίτσελ κοτόπουλο:

1. Κόβουμε τα φιλετάκια σε λεπτές φέτες (ή όπως αλλιώς θέλουμε) και τα αλατίζουμε, σε ένα μπoλ έχουμε χτυπήσει το αβγό με το γάλα και το πιπέρι (μπορούμε να βάλουμε και λίγο αλάτι εάν θέλουμε).

2. Σε ένα ρηχό πιάτο έχουμε βάλει την φρυγανιά. Βουτάμε (ένα – ένα) τα φιλετάκια στο μείγμα με το αβγό και άμεσως μετά στην φρυγανιά. Με ένα πιρούνι γυρίζουμε το φιλέτο μέσα στην φρυγανιά για να πάει παντού.

3. Τοποθετούμε τα έτοιμα φιλέτα σε μια μεγάλη πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα. Είναι έτοιμα για να τα τιγανίσουμε.

Food Tip: Για πιο ελαφριά σνιτσελάκια μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο στους 20oC βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.

ΥΛΙΚΑ:

4 κουτ. σ. καλαμποκέλαιο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
3 καρότα
1 κουτ. σ. τριμμένο τζιντζερ
1 φλυτζ. γλυκιά σάλτσα τσιλι (έτοιμη)
Αλάτι
Για το σνίτσελ κοτόπουλο: 1 κιλό στήθος κοτόπουλου (φιλέτο)
αλάτι & πιπέρι
6 αβγά
4 κ.σ γάλα
4 φλυτζάνια φριγανιά
λίγο καλαμποκέλαιο για τιγάνισμα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα