Ξεχάσατε τα προϊόντα ντεμακιγιάζ στις διακοπές; Ορίστε τι να χρησιμοποιήσετε για να ξεβαφτείτε

Σε περίπτωση που σας περνάει από το μυαλό –έστω και σαν σκέψη- το να μην ξεβαφτείτε στις διακοπές, να σας ενημερώσουμε πως το πρωί υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ξυπνήσετε με σπυράκια. Σπυράκια και διακοπές δεν πάνε πολύ ωραία μαζί, σωστά; Σωστά. Τι γίνεται όμως αν ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα προϊόντα ντεμακιγιάζ στις διακοπές και δεν υπάρχει κάποιο κατάστημα τριγύρω να προμηθευτείτε; Nope, ούτε τότε θα έχετε δικαιολογία να μην ξεβαφτείτε το βράδυ, γιατί μπορείτε πολύ απλά να χρησιμοποιήσετε μία από τις παρακάτω diy λύσεις.

Το βασικό που χρειάζεστε για αρχή είναι νερό. Τώρα θα μας πείτε: «Είναι δυνατόν να μπορώ να ξεβαφτώ με νερό;». Και όμως είναι! Αν θέλετε να αφαιρέσετε τη μάσκαρα, χωρίς κάποιο λάδι ντεμακιγιάζ, το ζεστό (όχι καυτό) νερό είναι η λύση, καθώς μαλακώνει ιδιαίτερα το μακιγιάζ των ματιών, το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρέσετε με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους.

Βαζελίνη

Ιδανική για να απομακρύνει τόσο το μακιγιάζ των ματιών αλλά και του προσώπου, είναι ένα προϊόν που συμφέρει ιδιαίτερα, καθώς κοστίζει ελάχιστα και διαρκεί για πολύ καιρό.

Ελαιόλαδο

Μπορεί να το φοβάστε λόγω της λιπαρής του σύνθεσης, λίγο ελαιόλαδο όμως όχι μόνο θα αφαιρέσει το μακιγιάζ των ματιών σας αλλά θα ενυδατώσει και την ευαίσθητη και λεπτή περιοχή γύρω από αυτά.

Γιαούρτι

Ακόμα ένας θησαυρός που μπορείτε να βρείτε στην κουζίνα σας, και πιο συγκεκριμένα στο ψυγείο. Μπορεί να σας ακούγεται αρκετά περίεργο, όμως το γιαούρτι μπορεί όντως να αφαιρέσει το μακιγιάζ από την επιδερμίδα σας ενώ παράλληλα την προστατεύει από τους ερεθισμούς. Το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι να μην έρχεται σε επαφή με τα μάτια σας.

Λάδι καρύδας

Συγκεκριμένα για το ντεμακιγιάζ, το λάδι καρύδας είναι μια πρώτης τάξεως λύση, αφού και αυτό με τη σειρά του αφαιρεί τα προϊόντα ενώ παράλληλα ενυδατώνει την επιδερμίδα. Λεπτομέρεια: Μπορεί όταν το αγοράσετε να είναι σε στέρεα μορφή, αρκεί όμως λίγο τρίψιμο ανάμεσα στα χέρια σας για να ζεσταθεί και να αρχίσει να λιώνει, ώστε να είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα