Βρήκαμε πως θα πετύχετε το τέλειο contouring

Όταν μιλάμε για το τέλειο contouring και highlighting οι ισορροπίες είναι λεπτές και πρέπει να γίνεται με προσοχή ούτως ώστε να φαίνεται πως αναδείξατε τα χαρακτηριστικά του προσώπου και όχι πως  σχεδιάσατε ένα δεύτερο πρόσωπο πάνω από τα χαρακτηριστικά σας. Συγκεντρώσαμε κάποια tips για να καταφέρετε να πετύχετε το τέλειο contouring, εύκολα και χρησιμοποιώντας ελάχιστα προϊόντα.

Ξανασκεφτείτε το contouring

Pixelformula.com
Pixelformula.com

Eάν ακούτε contouring και σας έρχονται στο μυαλό «χτισμένα» πρόσωπα, με πολλές στρώσεις makeup, bronzer και τρομαχτικές σκιάσεις, ξανασκεφτείτε το. Το contouring έχει περάσει σε μια νέα εποχή, που τονίζει διακριτικά τα ζυγωματικά και δίνει «σχήμα» στο πρόσωπο με έναν διακριτικό και φυσικό τρόπο, και αυτό είναι και το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.

Επενδύστε στα σωστά προϊόντα

Anastasia Beverly Hills, Contour Cream Kit
Anastasia Beverly Hills, Contour Cream Kit

Για πετύχετε το τέλειο contouring, χρειάζεστε μόνο δύο προϊόντα: ένα κρεμώδες προϊόν για σκιάσεις ή μια πούδρα και ένα highlighter. Προσωπικά προτιμώ τα προϊόντα με κρεμώδη υφή καθώς δουλεύονται καλύτερα με τα δάχτυλα και μπορούμε να δώσουμε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας. Αν είστε φαν της πούδρας υπάρχουν πολλές στο εμπόριο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά θυμηθείτε να είστε συνεπής. Αν επιλέξετε πούδρα θα πρέπει να συνεχίσετε με πούδρα  και αν επιλέξετε κρεμώδεις υφές θα πρέπει να συνεχίσετε κ το υπόλοιπο μακιγιάζ του προσώπου σας με αυτές, γιατί διαφορετικά η ανάμιξη των υφών δεν είναι ομοιόμορφη, κάτι που φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα.

Λάβετε υπ’ όψιν σας το χρώμα της επιδερμίδας σας

Pixelformula.com
Pixelformula.com

Οτιδήποτε είναι πολύ διαφορετικό από τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας σας θα ξεχωρίζει (όχι με την καλή έννοια). Επιλέξτε τόνους κοντά στον φυσικό σας. Αν για παράδειγμα είστε ανοιχτόχρωμη διαλέξτε μια κρέμα σκίασης, έναν τόνο πιο σκούρα από τον τόνο της επιδερμίδας σας. Εάν πάτε σε πιο σκούρους τόνους, μπορεί το εφέ να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται γκριζωπό ή/και μουτζουρωμένο.

Μην χρησιμοποιείτε glitter

Maybelinne Master Strobing Stick Illuminating Highlighter
Maybelinne Master Strobing Stick Illuminating Highlighter

Θέλουμε λάμψεις, θέλουμε γυαλάδα αλλά για το τέλειο και κυρίως φυσικό contouring δεν χρειάζεται να στραφταλίζετε σαν νεράιδα στην Χώρα του Ποτέ. Το highlighter θα πρέπει να είναι κοντά στον τόνο της επιδερμίδας σας με μια ελαφριά λάμψη. Αποφύγετε οτιδήποτε με εμφανή glitter, καθώς θα κάνει το αποτέλεσμα να μην μοιάζει φυσικό. Επιλέξτε ένα highlighter σε υγρή μορφή που μιμούνται την υφή της επιδερμίδας και κάνουν ένα υπέροχο blend προσφέροντας φυσικό αποτέλεσμα και μια διακριτική γυαλάδα.

Επιλέξτε με προσοχή τα σημεία που θα τονίσετε

Pixelformula.com
Pixelformula.com

Τόσο για τις σκιάσεις όσο και για το highlighter απαιτείται τοποθέτηση με σχεδόν στρατιωτική ακρίβεια, για να μην μοιάζετε σαν να λερωθήκατε ή σαν να παλέψατε με τα καλλυντικά σας. Για να τονίσετε τα ζυγωματικά σας, ρουφήξτε τα μάγουλα σας και ξεκινήστε τις σκιάσεις από το πιο ψηλό σημείο κάτω από τα ζυγωματικά και δουλέψτε προς τα μέσα και σταματήστε τρία εκατοστά πάνω από την εξωτερική γωνία του στόματός σας. Περάστε το ψηλότερο σημείο στα ζυγωματικά σας μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού με highlighter που θα απλώσετε με τα δάχτυλα για μεγαλύτερη ακρίβεια και με όσο προϊόν περισσέψει περάστε τα κόκαλα των φρυδιών και την άκρη της μύτης.

Μην ξεχάσετε το ρουζ

Benefit Dallas Dusty Rose Powder Blush
Benefit Dallas Dusty Rose Powder Blush

Για να δέσει το αποτέλεσμα στο μακιγιάζ, και να φαίνεται ολοκληρωμένο το contouring σας, μην ξεχάσετε το ρουζ σας. Μπορεί να σας φανεί υπερβολικό, όμως αν παραλείψετε το ρουζ, μπορεί το αποτέλεσμα να φαίνεται flat και άτονο και το πρόσωπό σας άχρωμο. Χαμογελάστε και περάστε ένα ελαφρύ ροζ ρουζ στα μήλα και είστε έτοιμη!

Αυτά είναι τα μυστικά για να πετύχετε το τέλειο contouring.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα