Βάζετε λάθος τη μάσκαρα! Διαβάστε τα λάθη σας

Η μάσκαρα είναι το ένα προϊόν που δεν χρειάζεται χειρουργική ακρίβεια, πτυχίο χρωματολογίας και ταλέντο επιπέδου Picasso. Είναι αυτή που με ένα πέρασμα μας κάνει περιποιημένες και υπάρχει σε κάθε νεσεσέρ. Κι όμως, μπορεί να κάνετε λάθος ΚΑΙ βάζοντας μάσκαρα. Όχι δεν είμαστε εδώ για να σας επιπλήξουμε αλλά να σας βοηθήσουμε να βελτιωθείτε. Διαβάστε τα 5 πράγματα που ενδεχομένως να κάνετε λάθος με τη μάσκαρα και απλά αλλάξτε τα.

Ανεβοκατεβάζετε το ραβδάκι στο μπουκάλι
Ξέρετε την κίνηση. Νομίζετε πως παίρνετε περισσότερο προϊόν. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να επιτρέπετε στον αέρα να εισχωρήσει στο μπουκάλι και κατά συνέπεια να αλλοιώσει τη φόρμουλα της μάσκαρα. Αυτό έχει ως άλλο αποτέλεσμα τις κολλημένες βλεφαρίδες αφού το «ζουμί» της μάσκαρα δεν είναι όπως θα έπρεπε. Αντί να κάνετε το πάνω-κάτω 1000 φορές, απλά στριφογυρίστε το ραβδάκι μέσα στο μπουκάλι ακουμπώντας τα τοιχώματα. Έτσι και αέρας δεν θα μπει και θα έχετε περισσότερο προϊόν… που μεταξύ μας δεν έχει νόημα να προσπαθείτε αφού σχεδόν όλα τα μπουκάλια έχουν στόμιο το οποίο αφαιρεί το περίσσευμα καθώς βγάζετε το ραβδάκι.

Δεν σκέφτεστε τα μάτια σας
Όχι την υγεία τους αλλά το σχήμα τους. Αν έχετε μικρά μάτια πρέπει να βάζετε περισσότερη μάσκαρα στις κεντρικές βλεφαρίδες. Αν τα μάτια σας είναι κοντά το ένα με το άλλο πρέπει να βάζετε περισσότερη μάσκαρα στις βλεφαρίδες τις εξωτερικής γωνίας και το αντίθετο αν είναι μακριά το ένα με το άλλο. Μην περνάτε απλά το ραβδάκι από όλες τις βλεφαρίδες και τέλος. Ωραίο αποτέλεσμα θα έχετε αλλά όχι τόσο καλό όσο θα μπορούσατε.

mascara cartoon

Ξεκινάτε με τις πάνω βλεφαρίδες
Είναι και λογικό, το καταλαβαίνουμε, όμως γι’ αυτό λερώνεστε. Για να βάλετε καλά μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες γουρλώνετε τα μάτια σας. Αν έχετε βάψει τις πάνω αναπόφευκτα θα λερωθείτε. Ξεκινήστε λοιπόν με τις κάτω, με πολύ απαλές κινήσεις και μετά ασχοληθείτε με τις υπόλοιπες.

Χρησιμοποιείτε παλιές μάσκαρα
Οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με τα μάτια σας δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής για λόγους υγείας. Αν λοιπόν έχετε μια μάσκαρα η οποία έχει σχεδόν ξεραθεί, είναι καλύτερα να την πετάξετε και να μην βάλετε καθόλου παρά να τη φορέσετε με κίνδυνο να μολύνετε τα μάτια σας.

mascara cara gif

Δεν έχετε ψαλίδι για βλεφαρίδες
Το ψαλίδι μοιάζει με περιττό βήμα, με εργαλείο βασανιστηρίων ή με κάτι που χρειάζεται πτυχίο και ειδική άδεια για να το χρησιμοποιήσετε. Στην πραγματικότητα είναι απλό και κάνει όλη τη διαφορά για τα μάτια αφού πιο γυριστές βλεφαρίδες=πιο μεγάλα μάτια και ξεκούραστο βλέμμα.

Δείτε ακόμα:

Μεγαλύτερες βλεφαρίδες χωρίς μάσκαρα; Γίνεται

Editor’s Choice: H πιο punky πράσινη (ναι πράσινη) μάσκαρα

Χρωματιστές μάσκαρα: Ναι επιτρέπονται και είναι τέλειες

New Arrivals: 6 νέες μάσκαρα που πρέπει να δοκιμάσετε

Η πρώτη μάσκαρα στον κόσμο που κλινικά αποδεδειγμένα «ανοίγει» το βλέμμα

 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα