Βάσω Λασκαράκη: Κλείνει τα 35 και κάνει τον απολογισμό της

Κουλουριασμένη στον καναπέ της και κρατώντας τη μικρή Εύα αγκαλιά, εξηγεί γιατί δεν βρέθηκε στο τιμόνι του πρωινού του Mega, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα τσιμπήματα ζήλιας στη σχέση τους με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, αλλά και γιατί έχουν απορρίψει την ιδέα ενός θρησκευτικού γάμου, ενώ παραδέχεται πως στο μέλλον θέλουν ένα ακόμα παιδί.

«Η μικρή έχει ξυπνήσει, οπότε μπορείς να χτυπήσεις το κουδούνι της εξώπορτας» μου στέλνει γραπτό μήνυμα πριν από το ραντεβού μας. Λίγο αργότερα, η Βάσω Λασκαράκη με υποδέχεται κρατώντας την 11 μηνών κόρη της, Εύα. Στιγμές μετά, θα αντιληφθεί την παρουσία του μπαμπά της στο χώρο και θα φύγει μπουσουλώντας βιαστικά προς το μέρος του. «Ευτυχώς, το γύρισμα σήμερα γίνεται πολύ κοντά στο σπίτι μου. Έτσι, βρήκα χρόνο να γυρίσω να δω λίγο το παιδάκι μου» λέει τρυφερά, καθώς εδώ και λίγο καιρό έκλεισε την περίοδο «full time μαμά», ξεκινώντας γυρίσματα για την τηλεοπτική σειρά Το Σόι Σου στον Alpha. «Ήθελα να επιστρέψω στη δουλειά, επιλέγοντας μεταξύ τηλεόρασης και θεάτρου. Τελικά ήρθαν έτσι τα πράγματα που θα κάνω και τα δύο.

Μέχρι να ανέβει η παράσταση Πριν το Χάραμα θα είναι κάπως δύσκολο, αλλά μετά ελπίζω ότι θα μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς» αναφέρει. Αυτούς τους δέκα μήνες επαγγελματικής αποχής, που βρέθηκε με το μωρό στο σπίτι, μόνες οι δυο τους τις περισσότερες ώρες, καθώς ο Γιάννης δούλευε, πώς τους βίωσε; «Ήταν πολύ όμορφα! Στην αρχή παθαίνεις ένα σοκ, γιατί δεν είσαι πια μόνος σου, υπάρχει ένας άλλος άνθρωπος που εξαρτάται από σένα. Βέβαια, δεν προλαβαίνει να σου λείψει η δουλειά, γιατί ένα μωρό είναι full time απασχόληση. Όταν πια περνά ένα διάστημα, απλά καλείσαι να πάρεις μια απόφαση, αν θα αρνηθείς τις επαγγελματικές προτάσεις που έχεις ή αν θα επιστρέψεις. Εγώ, πολύ συνειδητά, είχα αποφασίσει πως δεν θα επιστρέψω αν η μικρή δεν συμπλήρωνε τουλάχιστον τους δέκα μήνες, αφού μέχρι τότε θήλαζα» εξηγεί.

Για πολλά ζευγάρια, ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει τις ισορροπίες, το μωρό γίνεται προτεραιότητα και η σχέση περνάει σε δεύτερη μοίρα. «Όταν ήρθε το μωρό, ο Γιάννης δούλευε πολλές ώρες και προσπαθούσαμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Για τον Γιάννη ήταν ακόμα πιο δύσκολο, γιατί όταν επέστρεφε σπίτι, το μωρό πάντα κοιμόταν. Εγώ, πάλι, έπρεπε να μένω ξύπνια μέχρι την ώρα που επέστρεφε από το θέατρο, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε λίγο χρόνο μαζί. Τον πρώτο καιρό συναντιόμασταν ή πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ. Οι δύο πρώτοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι, αλλά μετά προσαρμοστήκαμε».

Πλέον η μέρα της ξεκινάει στις 6.30 το πρωί, για να τα προλαβαίνει όλα. «Τώρα, που στο θέατρο βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο προβών, μπορεί να τύχει μια μέρα να μη δω καθόλου το μωρό. Έχω αρχίσει να νιώθω ενοχές, να αναρωτιέμαι αν λείπω κι εγώ στη μικρή ή λείπει μόνο σε μένα. Παίρνω, όμως, τα χάπια μου και ηρεμώ» λέει με χιούμορ. Δεδομένου πως η Εύα είναι μόλις 11 μηνών, προς το παρόν η πιο αγαπημένη τους διασκέδαση είναι να πηγαίνουν βόλτες με το καρότσι. «Το διασκεδάζει κι εκείνη, γιατί της αρέσει να χαζεύει κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Το βράδυ θέλω να την προλαβαίνω ξύπνια, για να την κάνω μπανάκι και να τη βάζω για ύπνο. Με χαλαρώνει να ξέρω ότι είμαι πίσω στο σπίτι πριν κοιμηθεί. Δεν ξέρω αν είναι δική μου εμμονή ή όλες οι μανούλες αισθάνονται έτσι, αλλά θεωρώ πως είναι σημαντικό κομμάτι να νιώθει το παιδί πως όταν πέφτει για ύπνο είσαι εκεί» λέει. Πριν από λίγους μήνες, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης είχε δηλώσει στο People πως ένα δεύτερο παιδί στο άμεσο μέλλον θα ήταν εγκλωβισμός. «Ακόμη είναι νωρίς. Πράγματι θα ήταν λίγο εγκλωβισμός, καθώς περιμένεις λίγο να ξεπεταχτεί το μωρό για να πάρεις μια μικρή ανάσα. Θα ήθελα, όμως, να κάνουμε δεύτερο παιδί, γιατί είμαι μοναχοπαίδι και ήθελα να έχω αδελφάκι».

vaso laskaraki people 71 (3)

Η Βάσω και ο Γιάννης έχουν δηλώσει πως δεν σκοπεύουν να κάνουν θρησκευτικό γάμο, ωστόσο για τη μικρή προτίμησαν το θρησκευτικό κομμάτι αντί της ονοματοθεσίας, βαφτίζοντάς την πριν από λίγες εβδομάδες. «Δεν είχαμε σκεφτεί να γίνει ονοματοθεσία, ομολογώ, μας πέρασε πολύ αργότερα αυτή η σκέψη από το μυαλό, αφού είχε ήδη οργανωθεί η βάφτισή της. Όσο για το θρησκευτικό γάμο, ο λόγος που δεν προχωρήσαμε σε αυτόν είναι γιατί βαριέμαι την όλη διαδικασία. Ακόμη και η οργάνωση της βάφτισης της μικρής ήταν για μένα ένα πολύ μεγάλο άγχος». Η Βάσω εξηγεί πως αντιπαθεί τα παρελκόμενα μιας θρησκευτικής τελετής γάμου. «Έχεις να ασχοληθείς από το τι νυφικό θα βάλεις –που πρέπει να είναι ωραίο στα μάτια των πολλών ώστε να μη σε σχολιάσουν αρνητικά–, μέχρι τι θα φάνε οι καλεσμένοι και πού θα καθίσουν. Δεν μου αρέσει καθόλου όλο αυτό. Επιπλέον, δεν βρίσκω το λόγο που πρέπει να πας στην εκκλησία, προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Έχω παντρέψει ζευγάρι, βίωσα το μυστήριο, χάρηκα, συγκινήθηκα, αλλά εμένα δεν θα μου κάνει τη διαφορά για όσα αισθάνομαι για τον άνθρωπό μου. Έτσι, με τον Γιάννη κάναμε έναν πολιτικό γάμο με δύο μάρτυρες, κυρίως για να αποφύγουμε τη γραφειοκρατία για το όνομα του παιδιού».

Παρόλο που η βάφτιση της μικρής Εύας έγινε σε κλειστό κύκλο, δεν έλειψαν οι παπαράτσι που επιδίωξαν να καλύψουν το γεγονός, κάτι που φάνηκε ότι ενόχλησε την ηθοποιό. «Έγινε μεγάλο θέμα και έβλεπα παντού να γράφεται “Το ξέσπασμα της Βάσως Λασκαράκη για τη βάφτιση της κόρης της”. Δεν έκανα κανένα ξέσπασμα, στη σελίδα μου στο facebook έγραψα πως ευχαριστώ εσάς που σεβαστήκατε το γεγονός κι εσάς που δεν το σεβαστήκατε. Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει η προβολή των προσωπικών τους στιγμών. Eμένα δεν μου αρέσει και εκνευρίστηκα. Με ρωτούσαν επίμονα πού θα γίνει η βάφτιση και είχα απαντήσει πως δεν ήθελα να μαθευτεί. Βέβαια, από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να πάμε σε ιδιωτικό χώρο, το περίμενα πως θα συνέβαινε αυτό. Έτσι, τελικά είπα στους φωτογράφους πως μπορούν να τραβήξουν 3-4 λήψεις και πως μετά θα ήθελα να αποχωρήσουν. Προσπάθησα να είμαι ευγενική. Γιατί, λοιπόν, εκείνοι κάθισαν δύο ώρες προσπαθώντας να μου χαλάσουν τη μέρα; Δεν έπαθα καμιά υστερία, καταλαβαίνω τη δουλειά τους, αλλά δεν ήθελα να τραβάνε γυμνό το μωρό μου την ώρα του μυστηρίου» εξηγεί.

Είχε δηλώσει, μάλιστα, πως αν υπήρχε οικονομική δυνατότητα, θα είχε φροντίσει να κάνουν το μυστήριο σε ένα κτήμα, εντελώς προστατευμένα, αλλά δεν υπήρχε. Δεδομένου πως και οι δύο πλέον δουλεύουν σε δύο και τρεις δουλειές, νιώθουν πως δεν έχουν ακόμη αμειφθεί όπως θα έπρεπε; «Τα πράγματα στο επάγγελμά μας είναι δύσκολα και προσωπικά δεν πρόλαβα τις καλές αμοιβές που έδινε κάποτε η τηλεόραση – σε αντίθεση με τον Γιάννη. Από τη σειρά παίρνω ένα μισθό, όμως ακόμα κι αυτά τα χρήματα τα πληρωνόμαστε ύστερα από κάποιο διάστημα. Αν έκανα μόνο το θέατρο, θα ζοριζόμασταν οικονομικά, ενώ τώρα, που έχω και τη σειρά, έχω τη δυνατότητα να μη δουλέψω το καλοκαίρι. Δεν σου κρύβω πως ο λόγος που επέστρεψα στη δουλειά δεν είναι καθόλου η δική μου ματαιοδοξία. Δεν με έπαιρνε οικονομικά να καθίσω στο σπίτι μου».

Το καλοκαίρι είχε γραφτεί πως η Βάσω Λασκαράκη ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχε κάνει συζητήσεις για βασικό ρόλο παρουσιάστριας στην πρωινή ζώνη του Mega. Ίσχυαν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα;

«Φυσικά. Έκανα συζητήσεις με το κανάλι, μέχρι που αποφάσισαν να αναλάβει την παρουσίαση ο Μάρκος Σεφερλής και όλα καλά. Διατηρώ άριστες σχέσεις με τους ιθύνοντες, και μάλιστα τους είμαι ευγνώμων γιατί μέσα από τις σειρές του Mega έγινα γνωστή στον κόσμο. Η πρότασή τους με τιμά, και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που αποφάσισα να συζητήσω σοβαρά μια τέτοια πρόταση, που δεν έχει να κάνει αμιγώς με τη δουλειά μου», τονίζει στο People.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Είχα δεχτεί προτάσεις και στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά συζήτησα αναλυτικά για να δω τι ήθελαν από εμένα, τι φαντάζονταν ότι μπορούσα να κάνω. Κάποια στιγμή, πάνω στις συζητήσεις, μου είπαν ότι τελικά θα πάρουν τον Μάρκο. Δεν είναι ότι αρνήθηκα εγώ την πρότασή τους και τον πήραν. Οι άνθρωποι αυτό αποφάσισαν. Εγώ είχα τις φοβίες μου, ίσως το είδαν κι εκεί σταματήσαμε. Δεν φτάσαμε σε μια κοινή απόφαση».

vaso laskaraki people 71 (1)

«Μου λείπει χρόνος με τον Γιάννη»

Η Βάσω Λασκαράκη και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης ήρθαν κοντά την περίοδο που έπαιζαν μαζί στην τηλεοπτική σειρά Η Πολυκατοικία. Η ηθοποιός τότε είχε διαισθανθεί πως είχε απέναντί της τον άντρα της ζωής της; «Όχι, δεν το κατάλαβα αμέσως! Όμως, υπήρξε μια πολύ καλή χημεία από την αρχή και πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος για να καταλάβω πως με αυτό τον άνθρωπο ταιριάζω και όλο αυτό πάει κάπου».Ύστερα από πέντε χρόνια κοινής ζωής, η φλόγα παραμένει ζωντανή. «Δεν μου έχει φύγει ο έρωτας. Αισθάνομαι ότι θέλω να κάνουμε πράγματα μαζί, ότι κυνηγάμε το χρόνο για να είμαστε μαζί, θα μείνω ξύπνια μια ώρα παραπάνω για να τον δω, έχω την επιθυμία να πάμε ένα σινεμά, θέλω να ταξιδεύουμε μόνοι μας. Σίγουρα ο καθένας πρέπει να κάνει πράγματα και για τον εαυτό του, αλλά εγώ αισθάνομαι ότι μου λείπει χρόνος με τον Γιάννη. Με τον ερχομό του παιδιού, τα συναισθήματά μου έχουν γίνει πιο έντονα τόσο απέναντι στον Γιάννη όσο και απέναντι στη μικρή. Νιώθω σαν να έχει δημιουργηθεί ένα πυροτέχνημα συναισθημάτων» εξομολογείται.

Η Βάσω θέλει πολύ να ξαναβρεθούν στην ίδια σκηνή ή στο ίδιο πλατό με τον Γιάννη. «Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύει, είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, συχνά σε εκνευριστικό βαθμό. Τον θαυμάζω και έχω να πω πως συνεχώς βελτιώνεται. Είμαι αρκετά αυστηρός κριτής του, σε σημείο να του πω κάτι που μπορεί να τον στενοχωρήσει, αλλά εκείνος δεν πτοείται. Εγώ έχω περισσότερες ανασφάλειες, ενώ ο Γιάννης έχει αυτοπεποίθηση κι αυτό με βοηθάει, γιατί δίπλα του έγινα πιο αισιόδοξη και πίστεψα περισσότερο στον εαυτό μου. Παλαιότερα πνιγόμουν σε μια κουταλιά νερό ή έβλεπα το ποτήρι μισοάδειο. Δίπλα του έμαθα να γεμίζω λίγο το ποτήρι μου. Ακόμη, βέβαια, πολλές φορές χρειάζεται να με ταρακουνήσει, για να μη βλέπω τα πράγματα τόσο αρνητικά». Το γεγονός πως έγιναν ζευγάρι μέσα από μια συνεργασία ενισχύει τα τσιμπηματάκια ζήλιας για τις ερωτικές σκηνές με τους συμπρωταγωνιστές τους; «Μεταξύ αστείου και σοβαρού, θα κάνουμε τις ζήλιες μας. Αν κάτσουμε να δούμε μαζί κάποιο επεισόδιο, δικό του ή δικό μου, θα κάνουμε μια σχετική πλάκα. Προσπαθείς να κάνεις χιούμορ με αυτά για να ξορκίσεις το κακό…» λέει γελώντας.

Happy Birthday!

Αυτή η Κυριακή είναι ξεχωριστή για τη Βάσω Λασκαράκη, καθώς έχει τα γενέθλιά της –τα πρώτα γενέθλια που γιορτάζει ως μητέρα– και θα τα περάσουν οικογενειακά στο σπίτι. «Πέρσι τέτοια μέρα αναρωτιόμασταν μήπως γεννήσω κι έχω γενέθλια μαζί με την κόρη μου» λέει γελώντας. Αν και δείχνει πολύ μικρότερη, η Βάσω κλείνει τα 35. «Δεν με αγχώνει ακόμη ο χρόνος. Μόνο όταν βλέπω επαναλήψεις των σίριαλ, συνειδητοποιώ ότι έχουν περάσει τα χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα ο Γιάννης έκανε για τρίτη χρονιά πρεμιέρα στη θεατρική παράσταση που παίζει (σ.σ.: Άντρες Έτοιμοι για Όλα) και σκεφτόμουν πως σε αυτή την πρεμιέρα για πρώτη φορά έχουμε ένα μωράκι στο σπίτι. Εκεί κάνεις παραλληλισμό στα συναισθήματα και αναρωτιέσαι πόσο έχεις αλλάξει κι εσύ ως άνθρωπος. Όσο για τις ρυτίδες, ευτυχώς έχω καλό DNA. Βέβαια, όταν δω στην τούρτα μου να μπαίνει πρώτος ο αριθμός “4”, εκεί ίσως αγχωθώ».

Πηγή: Peoplegreece

Η Βάσω Λασκαράκη ξεσπά: «Δεν είχαμε την οικονομική άνεση να πάμε σε ένα κτήμα και να κρυφτούμε»

Βάσω Λασκαράκη-Γιάννης Τσιμιτσέλης: Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ της βάφτισης της κόρης τους

Η Βάσω Λασκαράκη δίνει συμβουλές στην εγκυμονούσα Σύλβια Δεληκούρα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα