Unibrow: Πώς το μονόφρυδο έγινε beauty κίνημα το 2018

Πριν αναλύσουμε το trend του unibrow, ας μιλήσουμε πρώτα για τα τα φρύδια. Αποκλείεται να μην έχετε ακούσει το κλισέ «τα φρύδια είναι το κάδρο του προσώπου», αλλά trust us, ισχύει και με το παραπάνω. Γιατί αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που έχει τη δύναμη να «αλλάξει» την εμφάνιση ενός προσώπου, αυτό είναι χωρίς καμία αμφιβολία τα φρύδια. Η απόδειξη έρχεται μέσα από τα brow trends που έχουμε δει μέχρι σήμερα, τα οποία είναι πολλά και όχι πάντα κολακευτικά.

Η ιστορία των φρυδιών

Στην δεκαετία του 1920 τα φρύδια ήταν υπερβολικά λεπτά και σχεδόν ίσια, σε αυτήν του 1930 παρέμειναν λεπτά, αλλά απέκτησαν καμπύλη και σε αυτή του 1940, οι γυναίκες υιοθέτησαν ένα πιο «γεμάτο» σχήμα, το οποίο αυξήθηκε σε μέγεθος κατά τη διάρκεια των 50s. Από εκεί και πέρα, κάτι πήγε ελαφρώς «στραβά» -κατά τη γνώμη μας- και τα φρύδια γίνονταν ολοένα και πιο λεπτά, μέχρι που έγιναν ξανά μία λεπτή γραμμή. Όλα άλλαξαν  (thank god!) πριν από μερικά χρόνια, όταν ξεκίνησε την κυριαρχία της στον κόσμο του modeling η Cara Delevingne και όλες ξαφνικά ήθελαν να αποκτήσουν «γεμάτα», εντυπωσιακά φρύδια σαν τα δικά της.

Από τότε μέχρι σήμερα, η αγορά έχει γεμίσει με προϊόντα που υπόσχονται να κάνουν τα φρύδια σας πιο εντυπωσιακά από ποτέ. Τα μολύβια, οι σκιές και οι μάσκαρα κρύβουν τα λάθη του παρελθόντος και επιτέλους τα τσιμπιδάκια κλείνονται στο συρτάρι.

Πώς φτάσαμε στο unibrow

Όπως κάθε άλλο trend όμως, έτσι κι αυτό εξελίσσεται όσο περνούν τα χρόνια και πλέον όλα τα it girls του χώρου της μόδας υιοθετούν το πάλαι ποτέ μισητό unibrow. Ναι, τα ενωμένα φρύδια που πολλές είχατε ως παιδάκια αποτελούν το πιο φρέσκο κίνημα ομορφιάς που έχει κατακλύσει το instagram.

Το unibrow trend βέβαια δεν είναι τυχαίο, αφού συνδέεται άμεσα με τα κινήματα που στηρίζουν τις γυναίκες που δεν θέλουν να κάνουν αποτρίχωση. Ξυραφάκια, κερί, τσιμπιδάκια; It’s a no no στο 2018, τη χρονιά που υποστηρίζει τη φυσική ομορφιά. Αν η σκέψη του να αποτριχώσετε τις μασχάλες, το μπικίνι, το μουστάκι, τα πόδια και όποιο άλλο σημείο του σώματός σας έχει κάτι παραπάνω από χνούδι, σας τρομάζει, τότε μάλλον αυτό είναι το trend για εσάς – και πλέον έχει επεκταθεί και στα φρύδια σας. Let them grow grow wild and free!

Χρειάζεστε έμπνευση και κάποιον να σας δώσει κουράγιο για να το τολμήσετε; Δείτε παρακάτω εκείνες που ξεχωρίσαμε για τα πανέμορφα unibrows τους!

Πλέον, ακόμα και οι εταιρίες έχουν ξεκινήσει να μην κρύβουν τις «ατέλειες» των μοντέλων με photoshop.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @scarlettcostello στις

 Όταν το unibrow είναι τόσο «απαλό», σχεδόν δεν φαίνεται, οπότε γιατί να το βγάλετε; Plus, τονίζει ακόμα περισσότερο τα μάτια σας.

Έχει το μοντέλο Natalia Castellar Calvani πιο εντυπωσιακά φρύδια κι από την Cara; Εμείς πάντως λέμε ναι.

Η Κύπρια Sophia Hadjipanteli είναι αυτή που ουσιαστικά έκανε δημοφιλές το κίνημα του unibrow.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα