To ζήσαμε: Ένα fitness trip στην Κωνσταντινούπολη που μας άλλαξε τη ζωή

Από τη Μίνα Μπιράκου

Μέχρι σήμερα, ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη στο μυαλό μου συνειρμικά έφερνε ωραίο και βαρύ φαγητό (καλησπέρα adana κεμπάπ). Έφερνε γραφικές βαρκάδες στο Βόσπορο. Άρωμα από μπαχαρικά. Παζάρια για κοσμήματα. Και σίγουρα όχι τρέξιμο, workout και στιλάτο sportswear. H Nike το άλλαξε αυτό.

Το ταξίδι στην Τουρκία ήταν με αφορμή την παρουσίαση των νέων σειρών για την άνοιξη/καλοκαίρι 2105. Πετύχαμε την εβδομάδα που τα χιόνια είχαν λιώσει και ο ήλιος έκανε το Βόσπορο να λάμπει. Αφήσαμε τα μπαγκάζια μας στο hip και σέξι W hotel που φιλοξενηθήκαμε και βγήκαμε για εξόρμηση. Περπατώντας την πρώτη κιόλας μέρα στο Karaköy,  ανακαλύψαμε μάλιστα την χίπστερ περιοχή της Κωνσταντινούπολης με το πιο cool καφέ (αναζητήστε το Karabatak).

Hipster Nike Istanbul

Μετά από ένα ωραιότατο δείπνο με θέα, ύπνος και παρουσίαση των νέων συλλογών. Ο χρωματικός κωδικός του φετινού καλοκαιριού είναι γρανίτα. Υπέροχα χρώματα σε κολάν (σφιχτά για γυμναστική, αέρινα για τρέξιμο), ελαφρά τζάκετ (αυτό ενθουσίασε τις φίλες μου), τέλεια σχεδιασμένα μπουστάκια (no bra, no workout, no run) και σούπερ όμορφα παπούτσια με τεχνολογία Zoom και Flyknit που από μόνα τους είναι αρκετά καλό κίνητρο να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι.

Nike Collage

Εκτός όμως από τα νέα σχέδια που έβαλαν φωτιά στις κάμερες των smartphones, η Nike έδωσε κι έμπνευση. Γυναίκες αθλήτριες με δυναμικούς χαρακτήρες, πείσμα και μετάλλια μοιράστηκαν τις ιστορίες τους. Η 25χρονη βολεϊμπολίστρια από την Τουρκία Naz Aydemir Akyol και η κούκλα πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος Anna Chicherova (που θα μπορούσε να εκτοπίσει την Karlie Kloss αν ήθελε) μοιράστηκαν τι τις κάνει χαρούμενες, τι τις εμπνέει, τις υπέροχες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της καριέρας τους και τα όνειρά τους.

Nike Istanbul

Και ωραίο το motivation στη θεωρία. Από πράξη; Φυσικά και τρέξαμε. Να ομολογήσω κάτι. Όταν εξοπλίζεσαι με καινούρια sportswear και παπούτσια τελευταίας τεχνολογίας και σούπερ μοδάτα, νιώθεις πιο έντονη την επιθυμία να τα βάλεις και να ορμήσεις στο δρόμο ή το γυμναστήριο. Νιώθεις περίπου όπως με ένα καινούριο φόρεμα και ψηλοτάκουνα, που θέλεις να τα φορέσεις και να βγεις ραντεβού. Τα βρήκαμε στο κρεβάτι του δωματίου μας. Φυσικά και τρέξαμε. 2 χιλιόμετρα στην ηλιόλουστη παραλιακή της Κωνσταντινούπολης. Και το βράδυ φάγαμε παραδοσιακά τούρκικα πιάτα στο μεγάλο club restaurant Nomad με συνοδεία οριεντάλ μουσικής και χορού –ξεκάθαρα ο άντρας χορευτής έκλεψε την παράσταση. Και ξεκάθαρα τα Nike φοριούνται και με βραδινά looks.

Nike Collage 2

H επόμενη μέρα είχε βόλτα με πολυτελές σκάφος μέχρι ένα μαγικό σημείο όπου παρέα με το app NTC και την Anna Lewandowska (εκπρόσωπο της εθνικής ομάδας καράτε της Πολωνίας, blogger και κινητή εγκυκλοπαίδεια του τι πρέπει να τρως και να κάνεις για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου) κάναμε workout με συγκλονιστική θέα και ήλιο.

Nike NTC

Τα καλά νέα; Πίσω στην Ελλάδα, το κίνητρο μένει δυνατό. Και τα Nike παπούτσια μου έχουν μετρήσει αρκετά χιλιόμετρα στο δρόμο και βήματα ασκήσεων στο γυμναστήριο.

Διαβάστε ακόμα:

Cuteness overload: Δείτε το βίντεο με το ελεφαντάκι που έχει κάνει το διαδίκτυο να παραμιλά

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για το ωραιότερο, ανοιξιάτικο look της Φαίης Σκορδά

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα