Το Polis Hammam βραβεύτηκε για 2η συνεχή χρονιά ως το καλύτερο χαμάμ στην Ευρώπη H

Πραγματοποιήθηκε από το Luxury Travel Guide η απονομή των European Awards 2018 και το Polis Hammam βραβεύτηκε για 2η συνεχή χρονιά ως το καλύτερο χαμάμ στην Ευρώπη.

Το POLIS HAMMAM έχει έναν αυθεντικό και αναγνωρίσιμο χαρακτήρα που σας ταξιδεύει στην Ανατολή. Το χαμάμ είναι μια διαχρονική αξία που συνδυάζει υγεία και ευεξία μαζί με ένα ταξίδι όλων των αισθήσεων μέσα στο χρόνο.

Από το παρελθόν, τα χαμάμ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κουλτούρας καθώς ήταν μέρη συναντήσεων, κοινωνικών συναναστροφών, εξαγνισμού του σώματος και της ψυχής, χαλάρωσης και ξεκούρασης αλλά παράλληλα εξυπηρετούσαν και τις πρακτικές ανάγκες καθαριότητες γιατί ελάχιστα σπίτια είχαν τις ανέσεις ενός λουτρού.

Τα λουτρά ήταν τα πρώτα οικοδομήματα που οι Οθωμανοί Τούρκοι κατασκεύαζαν σε μια πόλη καθώς ήταν σημαντικός χώρος της καθημερινότητας των κατοίκων της. Βέβαια τα χαμάμ δεν ήταν ανακάλυψη των Οθωμανών αφού λουτρά υπήρχαν από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα και στη συνέχεια από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα