Το huge λάθος που ίσως κάνετε και καταστρέφετε τα μαλλιά σας
Getty Images

Η ρουτίνα της περιποίησης των μαλλιών είναι πάνω κάτω η ίδια σε όλες τις γυναίκες: λούσιμο, conditioner ή μάσκα και στη συνέχεια αφού σκουπίσουμε τα μαλλιά μας με την πετσέτα, εφαρμόζουμε ένα προϊόν περιποίησης. Εκτός από σπρέι για προστασία από τη θερμότητα (πριν το πιστολάκι) και leave in conditioners, πολλές επιλέγετε να εφαρμόζετε έλαια.

Μέχρι εδώ καλά, γιατί αν αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά με τον αέρα, τότε θα δείχνουν και θα είναι ενυδατωμένα και λαμπερά. Δυστυχώς όμως, αρκετές γυναίκες εφαρμόζουν το έλαιο και στη συνέχεια κάνουν το λάθος να τα στεγνώνουν με το πιστολάκι ή –ακόμα χειρότερα- τα ισιώνουν με το ειδικό σίδερο, με αποτέλεσμα να τα τηγανίζουν κυριολεκτικά. Ναι, χωρίς να το ξέρετε, καταστρέφετε τα μαλλιά σας μόνες σας.

giphy, sidero gia mpoukles, zooey deschanel, Το huge λάθος που ίσως κάνετε και καταστρέφετε τα μαλλιά σαςΑν θέλετε να χρησιμοποιείτε καθημερινά θερμότητα λοιπόν στα μαλλιά σας, το μυστικό είναι να εφαρμόζετε πριν ξεκινήσετε μόνο προϊόντα που προστατεύουν την τρίχα από την υψηλή θερμοκρασία και –προς θεού- όχι έλαια που έχουν απλώς στόχο την ενυδάτωση ή θρέψη. Εκτός αν θέλετε να έχετε ένα κεφάλι με τηγανιτές πατάτες για μαλλιά, οπότε τότε go ahead.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα