Τι σχέση έχει η αγάπη με τα κιλά; Η beauty editor μας παίρνει θέση στη viral είδηση των ημερών

Αν έχετε χαζέψει στο internet τις τελευταίες μέρες, ίσως έχει πέσει το μάτι σας στην ιστορία της Jenna Kutcher, μίας φωτογράφου από το Wisconsin, η οποία αναρτά συχνά στο instagram της φωτογραφίες με τον σύζυγό της, Drew Kutcher. «Και πού είναι η είδηση στις φωτογραφίες ενός ερωτευμένου ζευγαριού;» θα μας ρωτήσετε και δίκιο θα έχετε. Οι φωτογραφίες αυτές έχουν γίνει viral για έναν λόγο που δεν φαντάζεστε: τα κιλά τους. Βλέπετε, η Jenna είναι αυτό που θα λέγαμε curvy, ενώ ο άντρας της θυμίζει τα μοντέλα της Abercrombie & Fitch και αυτό είναι κάτι που το κοινό δεν μπορεί να «χωνέψει» εύκολα. Τα σχόλια από haters είναι συχνό φαινόμενο κάτω από τις φωτογραφίες της και κυμαίνονται από το «πώς γίνεται να έχεις έναν τόσο τέλειο άντρα ενώ είσαι χοντρή», μέχρι «Ew, Drew παράτα αυτή την αγελάδα και βρες μια πιο ωραία γυναίκα».

Η ίδια πήρε θέση με μία ανάρτηση στο instagram, όπου αποκάλυψε πως «Κάποτε κάποιος μου έστειλε μήνυμα και μου είπε πως δεν μπορούσε να πιστέψει πως κατάφερα να έχω έναν τόσο όμορφο άντρα όπως ο Drew. Θα είμαι ειλικρινής, αιφνιδιάστηκα. Ένας λόγος που είμαι ανασφαλής είναι το γεγονός πως είμαι παντρεμένη με τον κύριο 6-pack. Γιατί να τον έχω εγώ, ένα “γεμάτο” κορίτσι; Νιώθω ανάξιά του και πολλές φορές σκέφτομαι πως επειδή δεν είμαι αδύνατη, δεν αξίζω να τον έχω. Αυτός ο άντρας  αγαπάει κάθε καμπύλη, κάθε λακάκι, κιλό και σπυράκι που έχω εδώ και δέκα χρόνια και πάντα μου λέει πως είμαι όμορφη, ακόμα κι όταν εγώ μέσα μου δεν το πιστεύω. Ναι, τα πόδια μου ενώνονται μεταξύ τους στους μηρούς, τα μπράτσα μου είναι μεγάλα και τα οπίσθιά μου έχουν λακάκια, αλλά έτσι υπάρχει περισσότερο εγώ για να αγαπήσει και για αυτό ακριβώς διάλεξα αυτόν τον άντρα που μπορεί να διαχειριστεί αυτά και πολλά, πολλά άλλα. Είμαι πολλά περισσότερα από απλά ένα κορμί. Τι ίδιο και εκείνος, το ίδιο και εσείς. Η αληθινή αγάπη δεν βλέπει μέγεθος».

drew-and-jenna-kutcher, κιλά

Διαβάζοντας τα λόγια της και πολλά σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες της με πόνεσε το στομάχι μου και σκέφτηκα πώς θα ένιωθα εγώ, μια κανονική γυναίκα που απέχω τα πρότυπα ομορφιάς των μοντέλων, βιώνοντας ένα τέτοιου είδους bullying στο διαδίκτυο για τα κιλά μου. Είμαι υπερευαίσθητη και ανασφαλής και ανά διαστήματα κάνω δίαιτα για να χάσω βάρος. Ανά διαστήματα κάνω επίσης γυμναστική για να σφίξω και όποτε το θυμάμαι χρησιμοποιώ κρέμες για την κυτταρίτιδα. Γιατί ναι –shock horror!- έχω και εγώ κυτταρίτιδα και σίγουρα θα μπορούσα να χάσω κάποια κιλά, όπως πολλές άλλες γυναίκες εκεί έξω. Είμαστε όλες εμείς τελικά ανάξιες να έχουμε κάποιον δίπλα μας, μόνο και μόνο επειδή δεν μοιάζουμε με την Gigi Hadid;

Είναι γεγονός πως όταν πρωτογνωρίζουμε κάποιον, προσέχουμε την εμφάνισή του. Η ομορφιά είναι υποκειμενική και εξαρτάται από τα μάτια του θεατή λένε. Ανά τους αιώνες ο ορισμός της αλλάζει – τον 19ο αιώνα ελκυστική θεωρούταν η πληθωρική γυναίκα και στα 90s γνωρίσαμε το πρότυπο «heroin chic», που ήθελε τις γυναίκες να μοιάζουν με σκελετοί. Ο «εσωτερικός κόσμος» φυσικά παίζει ρόλο επίσης, αλλά αυτό είναι κάτι που ο άλλος θα εξερευνήσει/συνειδητοποιήσει αφού γνωρίσει κάποιον. Αν κάποιος όμως μένει μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, τα κιλά και τα χαρακτηριστικά και δεν κοιτάει έναν άνθρωπο ως σύνολο, τότε ξεκάθαρα είναι εκείνος που έχει το πρόβλημα.

jenna drew, κιλά

Αν κάνετε zoom out από τα στάνταρ που έχετε στο μυαλό σας, τότε σίγουρα θα δείτε καθαρά ότι η φωτογραφία δείχνει απλά ένα ερωτευμένο ζευγάρι στις διακοπές του. Αδυνατώ να πιστέψω πως όλοι αυτοί που έκαναν επικριτικά σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες της Jenna είναι μοντέλα. Είναι καθημερινοί άνθρωποι όπως εγώ, εσείς, οι φίλοι και οι γνωστοί σας. Που ίσως και εσείς όπως και εγώ, έχετε τις ανασφάλειές σας για το σώμα σας. Που ίσως και εσείς, όπως και εγώ, συχνά λέτε στον εαυτό σας πως δεν αξίζετε διάφορα πράγματα επειδή έχετε «ψωμάκια» ή επειδή όταν κάθεστε η κοιλιά σας δεν είναι επίπεδη ή γιατί πήρατε δύο, τρία κιλά. Όλοι αυτοί λοιπόν, αν έδειχναν λίγη περισσότερη αγάπη στον εαυτό τους, δεν θα άφηναν σχόλια στο προφίλ κάποιου που δεν ξέρουν, για κάτι που δεν τους αφορά. Γιατί πραγματικά, ποιος νοιάζεται αν η Jenna φοράει νούμερο 46 και όχι 36; Τι σημασία έχει αν ο Drew έχει κοιλιακούς; Σημασία έχει μόνο η αγάπη, ο σεβασμός και η στήριξη που δείχνουν ο ένας για τον άλλο εδώ και χρόνια. Και κανένα σχόλιο που θα «ρίξει» τον άλλον δεν θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα για εσάς τους ίδιους.

Ας σταματήσουμε λοιπόν να σχολιάζουμε αρνητικά τους εαυτούς μας και τους γύρω μας και ας αφοσιωθούμε στο να γεμίσουμε τη ζωή μας με πολλούς ανθρώπους σαν τον άντρα της Jenna. Όχι με ένα τέλειο 6pack, αλλά με μία τέλεια ψυχή.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα