Τι να ΜΗ φορέσετε όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο

Το καλοκαίρι έχει μπει, όχι με τους καλύτερους όρους, αυτή είναι η αλήθεια, αλλά παρά τις «παραξενιές» του καιρού, κάποιες ώρες της μέρας η θερμοκρασία είναι όντως υψηλή. Το αποτέλεσμα είναι  να ντυνόμαστε όλο και πιο ανάλαφρα και να προετοιμαζόμαστε για τις περιόδους όπου και θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα. Ποια είναι όμως αυτά τα ρούχα που δεν πρέπει να φορέσουμε σ’αυτή την περίπτωση; Με ποιες επιλογές η δυσφορία μας θα ενταθεί;

1. Τα συνθετικά. Ο λόγος είναι πολύ απλός, τα συνθετικά ρούχα δεν αφήνουν το δέρμα μας να αναπνεύσει και έτσι ζεσταινόμαστε περισσότερο με αποτέλεσμα η καθημερινότητά μας να γίνεται πιο δύσκολη.

2. Τα σκουρόχρωμα. Δεν θέλει ιδιαίτερες γνώσεις φυσικής για να καταλάβετε ότι τα σκουρόχρωμα ρούχα απορροφούν τις ακτίνες φωτός με αποτέλεσμα το σώμα σας να υποφέρει από τη συνεχώς αυξανόμενη θερμοκρασία.

3. Το layering. Μπορεί να είναι στιλάτο και να χαρίζει έξτρα πόντους στην εμφάνισή σας αλλά δεν είναι και η πιο έξυπνη επιλογή όταν έχει ζέστη. Αφήστε τα φουλάρια σας και τα αέρινα κιμονό σας για κάποια άλλη μέρα.

4. Τα jeans. Κι όμως το denim είναι δροσερό ύφασμα, αλλά τα στενά jeans, όπως αυτό που φοράει η Kim Kardashian, δεν ενδείκνυνται για τις υψηλές θερμοκρασίες. Αν κάποια από εσάς το έχει δοκιμάσει σίγουρα θα ξέρει τι εννοούμε.

5. Τα ρούχα με πολλά cut outs ή ανοίγματα. Θα περίμενε κανείς πως αν φορέσετε ρούχα που αφήνουν ακάλυπτα πολλά σημεία του σώματός σας, θα νιώθετε πολύ καλύτερα στη ζέστη. Αυτό είναι λάθος, γιατί πολύ απλά αφήνετε το σώμα σας εκτεθειμένο στην υψηλή θερμοκρασία με αποτέλεσμα να ζεσταίνεστε περισσότερο. Είναι πολύ καλύτερο να επιλέξετε να κλειστό ρούχο σε λινό για παράδειγμα ύφασμα.

6. Τα στενά ρούχα. Τα αέρινα επιτρέπονται, τα στενά απαγορεύονται. Στιλιστικά μπορεί ένα outfit να είναι άψογο, αν όμως αρχίσετε και ιδρώνετε μάλλον το θέαμα στον καθρέφτη δεν θα είναι και πολύ ευχάριστο.

Διαβάστε ακόμα:

Τελικά τον αγαπάς ή τον μισείς;

Happy Birthday Μαρία Ηλιάκη: Αυτά είναι τα 5 στιλιστικά μαθήματα που πήραμε από τις εμφανίσεις της

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα