Τι να MHN καταναλώνετε για απώλεια βάρους στους μηρούς

Αν αναζητάτε  λεπτούς καλοσχηματισμένους μηρούς, κάνοντας κάποιες τροποποιήσεις στη διατροφή σας και κατάλληλες ασκήσεις μπορείτε να τα καταφέρετε.

Και ενώ η μείωση λίπους ενός σημείου – η απώλεια λίπους από ένα μέρος του σώματός σας, όπως οι μηροί- είναι ένας μύθος, μειώνοντας το συνολικό ποσοστό σωματικού λίπους σας θα φανείτε πιο αδύνατοι.

Δείτε τι δεν πρέπει να καταναλώνετε για απώλεια βάρους στους μηρούς:

Ζάχαρη

Το πρώτο που πρέπει να αποφύγετε από το διαιτολόγιό σας είναι η ζάχαρη.

Τα φυσικά σάκχαρα που προέρχονται από τα φρούτα και το μέλι είναι επιτρεπτά σε μικρές ποσότητες, αλλά η εξευγενισμένη ή λευκή ζάχαρη είναι κάτι που θα πρέπει να αποφύγετε.

Το σώμα σας δε μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζάχαρη για τίποτα άλλο παρά μόνο ως άμεσο ενεργειακό καύσιμο ,οπότε αν οι θερμίδες της ζάχαρης δεν καούν αμέσως, μετατρέπονται σε λίπος.

Σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή φρουκτόζη

Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη (HFCS) είναι ουσιαστικά μόνο ένα όνομα για τη ζάχαρη.

Χρησιμοποιείται ως συστατικό σε αμέτρητα προϊόντα διατροφής, διότι παρέχει μια φθηνή εναλλακτική λύση για την παραγωγή κοκκώδους ζάχαρης για τους παραγωγούς τροφίμων.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το HFCS είναι στην πραγματικότητα χειρότερο για εσάς από την κανονική ζάχαρη.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον έδειξε ότι οι αρουραίοι που καταναλώνουν HFCS είχαν ασυνήθιστα υψηλές ποσότητες σωματικού λίπους.

Λευκά τρόφιμα

Σαν γενικό κανόνα στην απώλεια βάρους θα πρέπει να έχετε το ότι δεν πρέπει να καταναλώνετε καθόλου λευκά τρόφιμα.

Λευκό  ψωμί, λευκά ζυμαρικά, λευκό ρύζι και οτιδήποτε που περιέχει  λευκό αλεύρι, είναι τρόφιμα τα οποία πρέπει να αποφεύγετε. Και αυτό γιατί περιέχουν εξευγενισμένους υδατάνθρακες. Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες είναι σύνθετοι υδατάνθρακες που έχουν μετατραπεί σε απλούς μέσω της απογύμνωσης των ινών τους και άλλων θρεπτικών ουσιών.

Η εξευγενισμένη ζάχαρη και το HFCS βρίσκονται επίσης στην ίδια κατηγορία, οπότε πρακτικά, ακόμα και τρόφιμα υγιεινά που περιέχουν εξευγενισμένη ζάχαρη ή HFCS προστίθενται στα τρόφιμα που δεν μπορείτε να καταναλώσετε.

Κορεσμένα και trans λιπαρά

Τα κορεσμένα προέρχονται από ζωικές πηγές όπως κόκκινο κρέας, βούτυρο και πλήρη γαλακτοκομικά τρόφιμα.

Τα trans λιπαρά  αποτελούν υποπροϊόντα  της προσθήκης υδρογόνου σε φυτικό έλαιο .Οπότε, όταν δείτε ¨υδρογονωμένο φυτικό έλαιο¨ σε ετικέτες τροφίμων, αυτό που πραγματικά βλέπετε είναι ‘trans λιπαρά’.

Τα κορεσμένα και trans  λιπαρά, όχι μόνο αυξάνουν το βάρος αλλά επιπλέον ‘βουλώνουν’ τις αρτηρίες σας και αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Δάφνη Γκούμα
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: goumadafni@gmail.com

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα