Tη δοκιμάσαμε! Η τέλεια συνταγή για σπιτικές ταινίες που αφαιρούν τα μαυράκια

Τα μαυράκια στη μύτη, το μέτωπο ή το πιγούνι (και αλλού) είναι το λιγότερο εκνευριστικά. Δεν πρέπει να τα πειράζουμε συνέχεια, δείχνουν άσχημα και είναι super επίμονα. Μια καλή λύση για την απομάκρυνσή τους είναι οι ειδικές ταινίες που τα αφαιρούν και τις λατρεύουμε αλλά πρόσφατα ανακαλύψαμε μια συνταγή που απλά μας έχει εθίσει! Μάθαμε να φτιάχνουμε ΜΟΝΕΣ ΜΑΣ τέτοιες ταινίες και αν επιτρεπόταν, θα τις χρησιμοποιούσαμε καθημερινά.

Το μόνο που χρειάζεστε για να τις φτιάξετε είναι νερό, μια σταγόνα tea tree oil και xanthan gum ή αλλιώς Ξανθανικό κόμμι που ακούγεται πολύ πιο περίπλοκο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Το tea tree oil το βρίσκετε πανεύκολα στα φαρμακεία, εμείς λατρεύουμε το βιολογικό αιθέριο έλαιο Tea Tree της Κορρές 11,35€. Ένα μικρό μπουκαλάκι θα σας κρατήσει για αμέτρητες φορές. Το xanthan gum το βρίσκετε στο internet η σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Εμείς αγοράσαμε 100γρ από το sensities.com για 4,90€. Τα 100γρ είναι υπερ-αρκετά για πολλές χρήσεις. Το τρίτο υλικό είναι… το χαρτί υγείας!

Για το μείγμα

  • 1 σταγόνα tea tree oil
  • 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό
  • ½ κουταλιά της σούπας xanthan gum

Εκτέλεση

Ρίξτε το xanthan gum στο ζεστό νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια οδοντογλυφίδα συνέχεια μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο μείγμα. Έπειτα προσθέστε το αιθέριο έλαιο και συνεχίστε να ανακατεύετε. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά και όσο περιμένετε βάλτε μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό σας για να ανοίξουν οι πόροι σας. Έπειτα, βάλτε λίγο από το μείγμα στα σημεία που θέλετε να καθαρίσετε και βάλτε από πάνω ένα κομμάτι χαρτί για να καλύψετε την περιοχή. Βάλτε λίγο ακόμη από το μίγμα πάνω από το χαρτί και πάνω από αυτό άλλο ένα κομμάτι χαρτί. Πιέστε ελαφρά και συνεχίστε μέχρι να έχετε 5 στρώσεις μείγμα-χαρτί.

Τώρα περιμένετε να κρυώσει και να σκληρύνει το κατασκεύασμα επάνω στο πρόσωπό σας. Το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά ξερό και για να το βγάλετε θα πρέπει να τραβήξετε ταυτόχρονα και από αριστερά και από δεξιά με φορά προς τα μέσα. Τέλος ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με λίγο χλιαρό νερό και βάλτε μια λοσιόν χωρίς αλκοόλ για να κλείσουν οι πόροι. Εμείς δεν θα σας εκθειάσουμε άλλο τη συνταγή μας αν και θα μπορούσαμε. Περιμένουμε να τη δοκιμάσετε και να μας πείτε μόνες σας πόσο τέλεια είναι! Προσοχή όμως, δεν είναι για κάθε μέρα. Χρησιμοποιήστε την μια φορά την εβδομάδα και μόνο αν όντως υπάρχει πρόβλημα με τους πόρους και τα μαυράκια σας.

Καλή επιτυχία!

Δείτε ακόμα:

DIY time: Το πιο απολαυστικό scrub προσώπου για δέρμα που ακτινοβολεί

#nailart: Τα μανικιούρ στο instagram μας εμπνέουν για λίγο DIY το Σαββατοκύριακο

DIY: Φτιάξτε μόνες σας το καλοκαιρινό σας τζιν σορτς

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα