Τι δεν μπορούν να κάνουν πια οι τουρίστες στη Ρώμη; Οι νέοι σκληροί κανόνες εν όψει καλοκαιριού

Στη Ρώμη, ήδη από πέρσι έχουν σκληρύνει τα μέτρα εναντίον της τουριστικής ασυδοσίας που έφτασε σε σημείο να δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων της πόλης.

Πλέον, όμως, ο Δήμος της Ρώμης έχει αποφασίσει ότι θα διώχνει από τα όρια του τους απολίτιστους επισκέπτες, αφού πρώτα τους ρίξει μερικές γερές καμπάνες, κοινώς πρόστιμα, τα οποία θα τους υπενθυμίζουν (για πάντα) γιατί δεν πρέπει να ξεχνούν τους καλούς τους τρόπους.

Για να δούμε, λοιπόν, τι απαγορεύεται δια ροπάλου πλέον στην «αιώνια πόλη»: κατ’ αρχάς οι άντρες τουρίστες οφείλουν να θυμούνται ότι δεν βρίσκονται σε κάποια παραλία, αλλά σε μία πόλη με ιστορία και ότι πρέπει να φορούν πουκάμισο ή t-shirt. Απαγορεύεται, λοιπόν, να κυκλοφορούν ημίγυμνοι, μόνο με τη βερμούδα ή το μαγιό τους μέσα στην πόλη.

Τι άλλο; Απαγορεύεται να τρώνε όπου σταθούν κι όπου βρεθούν και ειδικά όταν βρίσκονται κοντά σε αρχαιότητες και ιστορικά μνημεία, απαγορεύεται να πίνουν νερό ή να τσαλαβουτούν στη Φοντάνα Ντι Τρέβι και σε άλλα μεγάλα συντριβάνια, απαγορεύεται να στρατοπεδεύουν για selfies ή ξεκούραση έξω από πόρτες σπιτιών, ενοχλώντας με κάθε πιθανό τρόπο τους ενοίκους τους.

Διαβάστε περισσότερα στο PeopleGreece

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα