Θυμόμαστε τις πιο iconic νύφες όλων των εποχών

Το θέμα «νυφικό» είναι ένα αρκετά πολύπλοκο θέμα. Μία λάθος επιλογή μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων και καταστρέφει όλα όσα με κόπο μπορεί κάποια γυναίκα να έχει χτίσει, γύρω από το προσωπικό της στιλ. Από την άλλη, μία σωστή επιλογή, μπορεί να μείνει στην ιστορία. Αυτή την περίοδο λοιπόν πλησιάζει ο γάμος των Harry και Meghan Markle και όλοι περιμένουμε να δούμε αν η επιλογή της νύφης θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του στιλ, και της μόδας, ή αν θα προσπαθήσουμε να την ξεχάσουμε αμέσως μετά το μυστήριο. Με αφορμή λοιπόν αυτόν τον γάμο που όλοι τόσο πολύ περιμένουμε, θυμηθήκαμε όλες αυτές τις νύφες που έμειναν στην ιστορία, όχι απαραίτητα για τους πιο σωστούς λόγους βέβαια.

image

Mία από τις ωραιότερες νύφες των τελευταίων χρόνων ήταν η Olivia Palermo. Επέλεξε μία φούστα της Carolina Herrera και ένα κασμιρένιο πουλόβερ για να παντρευτεί τον αγαπημένο της Johannes Huebl. Ποια άλλη θα το τολμούσε; Μάλλον καμία.

Getty Images
Getty Images

Όταν η Mia Farrow παντρεύτηκε τον Frank Sinatra φόρεσε λευκό σακάκι με φούστα. Ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα, αν το σκεφτείτε, είναι πολύ fashion forward και γι’ αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας.

Getty Images
Getty Images

Όχι αυτή δεν είναι μια φωτογραφία από τον γάμο της Keira Knightley αλλά μία από τις πολλές φορές που φόρεσε το νυφικό της σε κάποιο red carpet event. Το Chanel νυφικό της λοιπόν έχει μείνει στην ιστορία, όχι μόνο γιατί ήταν κοντό και της πήγαινε, αλλά και γιατί το έχει φορέσει πολλές φορές από τότε σε διάφορα events και με πολλούς τρόπους. Φυσικά και επικροτούμε την επιλογή της όσο και την «ανακύκλωσή» του.

Getty Images
Getty Images

Η Bianca Jagger το 1971 φόρεσε ένα smoking tuxedo jacket του Yves Saint Laurent, για να παντρευτεί τον Mick, όμως αυτό που είχε κάνει μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν το εντυπωσιακό της καπέλο. Σε κάθε περίπτωση ήταν μία από τις πιο ωραίες νύφες της ιστορίας με μία πολύ πρωτότυπη επιλογή που θα θέλαμε πολύ να ξαναδούμε από κάποια τολμηρή νύφη.

gwen

Η Gwen Stefani πέρασε τη ροζ περίοδο στη ζωή της (αν θυμάστε είχε βάψει και τα μαλλιά της ροζ) και αυτό φάνηκε και στο νυφικό της. Παντρεύτηκε με ένα ombré φόρεμα που είχε σχεδιάσει ο John Galliano. Δε μπορούμε να πούμε ότι ήταν το αγαπημένο μας, όμως όλοι το θυμούνται.

Splashnews
Splashnews

Στις 23 Αυγούστου του 2003, η Julianne Moore παντρεύτηκε τον Bart Freundlich στο Mangattan έχοντας μαζί τους μόνο 36 προσκεκλημένους. Η νύφη λοιπόν τότε επέλεξε ένα λιλά, Prada slip dress καθώς και Prada παπούτσια και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που είχε δανειστεί από τη φίλη της Ellen Barkin. Δεν ξέρουμε πώς νιώθει τώρα για την τότε επιλογή της, όμως πολλοί τη θυμούνται ακόμα γιατί ήταν όντως κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Getty Images
Getty Images

To 1952 η Elizabeth Taylor παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της Michael Wilding και δεν φόρεσε το παραδοσιακό λευκό νυφικό, αλλά ένα φόρεμα με ασορτί σακάκι. Όπως καταλαβαίνετε η επιλογή της δεν πέρασε απαρατήρητη.

Getty Images
Getty Images

Στη συνέχεια, παντρεύτηκε τον Richard Burton, τον Μάρτιο του 1964 και φυσικά πάλι δεν επέλεξε ένα συμβατικό νυφικό, αλλά ένα κίτρινο φόρεμα. Τα μαλλιά της ήταν στολισμένα με πολλά λουλούδια και κίτρινους φιόγκους ενώ κράτησε και ένα μπουκέτο με κίτρινα λουλούδια.

Getty Images
Getty Images

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας το Alexander McQueen νυφικό της Kate Middleton. Μπορεί βέβαια την παράσταση να έκλεψε και η Pipa με το στενό, λευκό φόρεμα και τα καλοσχηματισμένα οπίσθιά της, όμως όλοι σχολίασαν θετικά την επιλογή που έκανε η Kate Middleton.

Splashnews
Splashnews

To 2010 η πολύ διάσημη star του modeling Lara Stone, παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της. Το φόρεμα που επέλεξε αντί νυφικού, είχε σχεδιάσει ο Riccardo Tisci και όπως βλέπετε ήταν κάτι παραπάνω από σέξι. Με αυτές τις αναλογίες και αυτό το πρόσωπο, θεωρούμε ότι μπορούσε να είχε φορέσει και κάτι λιγότερο απαστράπτον, και πάλι θα τη θυμόμασταν και ίσως για πιο σωστούς λόγους.

angelina jolie

Ποιος θα ξεχάσει to Versace νυφικό της Angelina Jolie. Μπορεί να μην κράτησε τελικά ο γάμος της με τον Brad Pitt, όμως όλοι θα θυμούνται αυτό το νυφικό με το γεμάτο από ζωγραφιές των παιδιών της πέπλο.

amal alamudin

Μία από τις τελευταίες, πριν φύγει από τη ζωή, δημιουργίες του Oscar de la Renta φόρεσε και η Amal Alamuddin στον γάμο της με τον πιο περιζήτητο τότε εργένη, George Clooney. Ας το παραδεχτούμε, ήταν μία από τις πιο ωραίες νύφες όλων των εποχών.

Grace_kelly_wedding_dress

H Grace Kelly ήταν ακόμα μία από τις πιο ωραίες νύφες όλων των εποχών με ένα νυφικό που εμπνέει μέχρι σήμερα πολλές γυναίκες. Όταν λοιπόν έψαχνε το νυφικό της, πολλοί πίστευαν ότι θα το σχεδίαζε η βραβευμένη με Όσκαρ Edith Head (το ίδιο πίστευε και η ίδια η cotusme designer). Τελικά όμως επιλέχθηκε η Helen Rose, η οποία υπέγραψε ένα από τα πιο εμβληματικά νυφικά όλων των εποχών.

giovanna battaglia bride

Αν όχι η Giovanna Battaglia, τότε ποια; Μία από τις πιο εντυπωσιακές νύφες (που μάλιστα άλλαξε διάφορα φορέματα στον πολυήμερο εορτασμό του γάμου της) ήταν η γνωστή fashion editor. Το νυφικό σχεδίασε η Sarah Burton, για τον Alexander McQueen και φυσικά το αποτέλεσμα, όπως βλέπετε, ήταν υπερπαραγωγή.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα