Θα τρελαθείτε μ' αυτή τη gourmet συνταγή με µαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος

Ρολό κοτόπουλο στήθος µε προσούτο Ευρυτανίας, γαλάκτωµα πατάτας & ταπιόκα µε άνηθο για 4 άτομα χρόνος προετοιµασίας 65 λεπτά Υλικά 4          τεµ. κοτόπουλο στήθος 100      γρ. προσούτο Ευρυτανίας 200      γρ. τυρί προβολόνε 500      γρ. πατάτες 200      ml γάλα 30        γρ. φρέσκο χρένο 100      γρ. κόκκους ταπιόκα 1          µατσάκι άνηθο 100      ml ηλιέλαιο Αλάτι Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανοίγουµε το κοτόπουλο κατά µήκος από την κάτω µεριά και χαράζουµε σιγά σιγά και από τις δύο πλευρές αργά. Απλώνουµε µια µεµβράνη και χτυπάµε µε τον µπάτη µέχρι να ανοίξει καλά. Κόβουµε σε µπαστούνια το προβολόνε, γεµίζουµε το κοτόπουλο, αλατίζουµε και τυλίγουµε βάζοντας εξωτερικά το προσούτο. Ψήνουµε στο φούρνο στους 160°C για 35 λεπτά. Για το γαλάκτωµα: Βράζουµε τις πατάτες και, µόλις είναι έτοιµες, τις περνάµε από σήτα. Στη συνέχεια αναµειγνύουµε σε µια κατσαρόλα µε το γάλα και το φρεσκοτριµµένο χρένο, αλατίζουµε και ελέγχουµε να έχει υδαρή υφή. Για την ταπιόκα: Βράζουµε σε αναλογία 1 µέρος ταπιόκα – 4 µέρη νερό, στραγγίζουµε και κρυώνουµε µε κρύο νερό. Σε βραστό νερό ζεµατάµε τον άνηθο για 1 λεπτό και παγώνουµε σε κρύο νερό. Βάζουµε στο µίξερ τον άνηθο και το ηλιέλαιο και χτυπάµε για 20 λεπτά, σουρώνουµε και αναµειγνύουµε µε την ταπιόκα. Σερβίρουµε τοποθετώντας σε ένα πιάτο τον πουρέ, το κοτόπουλο και περιχύνουµε µε την ταπιόκα. Το μαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, σε τρεις συσκευασίες: Ολόκληρο, φιλέτο στήθος και φιλέτο μπούτι. Φωτογραφίες:  Σπύρος Χαμάλης Επιµέλεια:  Ένη Λαµπρούλη  ]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα