Τέσσερις συνηθισμένοι λεκέδες από μακιγιάζ και πώς θα τους απομακρύνετε
natalieoffduty.com

Έχει συμβεί σε όλες μας: έχουμε φορέσει το αγαπημένο μας ανοιχτόχρωμο πουκάμισο/t-shirt και έχουμε κάνει το τέλειο μακιγιάζ. Πώς μπορεί να διαλυθεί αυτό το σενάριο μέσα σε δευτερόλεπτα; Με μία λάθος κίνηση, η οποία θα φέρει το makeup σας σε επαφή με το ρούχο. «Δεν θα βγει ποτέ», σκέφτεστε. Θα βγει, λέμε εμείς, αν ακολουθήστε τους παρακάτω τρόπους που απομακρύνουν κάθε beauty λεκέ από τα ρούχα σας τόσο αποτελεσματικά, σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Τέσσερις συνηθισμένοι λεκέδες από μακιγιάζ και πώς θα τους απομακρύνετε

Λεκές από κραγιόν

Βότκα, ναι βότκα. Η μεγάλη συγκέντρωση αλκοόλ στη βότκα θα διαλύσει το κραγιόν χωρίς όμως να αποχρωματίσει το ύφασμα. Απλά μουλιάστε με βότκα το σημείο που λεκιάστηκε και τρίψτε το απαλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Αφήστε το να δράσει και ρίξτε το κατευθείαν στο πλυντήριο.

Λεκές από foundation

Υγρό πιάτων. Το foundation έχει λιπαρή βάση και το υγρό πιάτων είναι ειδικό στο να διασπά οποιαδήποτε λιπαρότητα. Βάλτε λοιπόν λίγο υγρό πιάτων στο λεκέ και ρίξτε από πάνω ελάχιστο κρύο νερό. Αφήστε το να μουλιάσει, ξεπλύνετε και βάλτε το στο πλυντήριο. Προσέξτε να το ξεπλύνετε καλά γιατί το υγρό πιάτων, εκτός του ότι διασπά τα λιπαρά, αφρίζει απίστευτα πολύ και δεν θέλετε να αφρίσει μέσα στο πλυντήριο.

Λεκές από αποσμητικό

Μην βάλετε νερό απλά τρίψτε το σημείο με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή ανάμεσα στα χέρια σας για αρκετή ώρα. Το αποσμητικό στεγνώνει και παίρνει μια σχεδόν πουδρένια μορφή κι έτσι φεύγει μόνο με το τρίψιμο. Αν βάλετε νερό θα υγροποιήσετε τα συστατικά και θα δημιουργήσετε ακόμα μεγαλύτερο λεκέ.

Λεκές από mascara

Λακ! Ακούγεται περίεργο αλλά λειτουργεί τέλεια ακόμα και στην αδιάβροχη mascara. Απλά ψεκάστε το λεκέ με άφθονη λακ και αφήστε τη να δράσει πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Έχουμε διαπιστώσει επίσης πως οι απλές λακ (όχι εκείνες για λάμψη πχ) είναι εκείνες που κάνουν την καλύτερη δουλειά.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα