Τέλος στον τρόμο: 4 ανέξοδοι και εύκολοι τρόποι για να ξεφορτωθείτε τη δυσωδία των παπουτσιών

Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε ένα θέμα που μας κάνει όλους να νιώθουμε λίγο άβολα και καμία σχέση με το glam δεν έχει. Τα παπούτσια που μυρίζουν που προκαλούν επαγωγικά την δυσοσμία των ποδιών. Όλοι έχουμε νιώσει τον τρόμο όταν τυχαίνει μερικές φορές να βγάλουμε τα παπούτσια μας, στην καλύτερη περίπτωση στο σπίτι μας, στη χειρότερη σε δημόσιο χώρο όπως τα μαθήματα γιόγκα, και με έκπληξη να διαπιστώσουμε ότι τα υποδήματα μας είναι πηγή δυσωδίας. Υπάρχει όμως λύση για ξεφορτωθούμε μια και καλή τη δυσοσμία για εσάς τα κορίτσια της μόδας που συχνά φοράτε παπούτσια χωρίς κάλτσες γιατί το επιτάσσει το look.

Πριν σας δώσουμε τη λύση να εξηγήσουμε στις γυναίκες που δεν ξέρουν τι προκαλεί τη δυσοσμία. Ο ιδρώτας στα πόδια μας και η υγρασία μέσα στο παπούτσι δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων και κατ’επέκταση αυτά ευθύνονται για τη δυσοσμία. Ιδανικό είναι να μη φοράτε συνέχεια το ίδιο ζευγάρι παπούτσια και να επενδύσετε σε μερικά, αλλά όσα και να έχετε μπορείτε με απλά προϊόντα από το σπίτι σας να κρατάτε τα παπούτσια καθαρά και προλάβετε δυσωδία σε υποδήματα και πόδια. Ακολουθήστε τα τρία απλά tips που ακολουθούν:

Tip #1: Βάλτε σακουλάκια τσαγιού μέσα στο παπούτσι σας. Ναι, απλά σακουλάκια που χρησιμοποιείτε για να απολαμβάνετε το ζεστό ρόφημα που αγαπάτε.

Tip #2: Ρίξτε μαγειρική σόδα ή ταλκ στα παπούτσια σας. Απορροφά την υγρασία, δεν αναπτύσσονται βακτήρια, μυρίζουν όλα υπέροχα.

Tip #3: Γεμίστε ένα άδειο ψεκαστήρα μισό με νερό και μισό με λευκό ξίδι και ψεκάστε το εσωτερικό των παπουτσιών.

Tip #4: Αν έχετε γάτα, πάρτε λίγη από την άμμο της (καθαρή!), γεμίστε ένα κομμάτι από κάποιο παλιό σας καλσόν και βάλτε το μέσα στα παπούτσια. Η άμμος της γάτας είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να απορροφά τις μυρωδιές.

Διαβάστε ακόμα:

5 super cool beauty looks για κορίτσια…που επαναστατούν

Μας ρωτήσατε: Πότε δεν πρέπει να κάνουμε απολέπιση;

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα