Τέλος στην ηχορύπανση: Τέσσερις τρόποι τρόποι που θα σας απαλλάξουν από τον θόρυβο

Ηχορύπανση. Ένα σύνηθες πλέον πρόβλημα για τους κατοίκους του κέντρου ή σε όσους ζουν κοντά σε αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια ή ενοχλητικούς γείτονες. Οι ανεπιθύμητοι ήχοι αναμφίβολα μας επηρεάζουν αρνητικά και έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ευεξία και την ποιότητα της ζωής μας, οδηγώντας μας σε αϋπνία, έντονο στρες, αύξηση της αρτηριακής πίεσης, του μεταβολισμού και των αναπνοών μας. Και επειδή όλοι πρέπει να έχουμε  δικαίωμα να απολαμβάνουμε ήσυχες μέρες και νύχτες στο σπίτι μας, μακριά από την ένταση της καθημερινότητας, σας παρουσιάζουμε τέσσερις εύκολες συμβουλές που θα σας απαλλάξουν μια για πάντα από τον ανεπιθύμητο θόρυβο.

Αγοράστε κουρτίνες και χαλιά

Ίσως να ακούγεται περίεργο, αλλά η λύση είναι πιο απλή και οικονομική από ότι φαντάζεστε. Οι κουρτίνες όχι μόνο ομορφαίνουν αισθητικά το χώρο μας, αλλά βοηθούν αισθητά στην μείωση της φασαρίας. Μάλιστα υπάρχουν και κουρτίνες ηχομόνωσης επενδυμένες με ειδικά υλικά. Επιπλέον, τα χαλιά και οι μοκέτες συγκρατούν περισσότερο τους θορύβους σε σχέση με ένα γυμνό δωμάτιο, ενώ παράλληλα διατηρούν το χώρο μας ζεστό.

Αλλάξτε πόρτες και παράθυρα

Αν οι πόρτες σας είναι ελαφριές και λεπτές, τότε οι εξωτερικοί ήχοι περνούν πιο εύκολα. Αντικαταστήστε τες με πιο βαριές και στερεές ή εναλλακτικά κρεμάστε επάνω τους μια όμορφη μοκέτα, ώστε να συγκρατήσει το θόρυβο. Επιπλέον, μια ακόμη καλή ιδέα είναι η τοποθέτηση χοντρών τζαμιών, με μεγάλο διάκενο μεταξύ τους και διπλή ή τριπλή υάλωση, τα οποία δεν προσφέρουν μόνο καλύτερη ηχομόνωση αλλά και θερμομόνωση, βλέποντας έντονη διαφορά και στους λογαριασμούς σας.

Τοποθετήστε σιλικόνη στα σημεία στις χαραμάδες

Αγοράστε μια κόλλα σιλικόνης, η οποία είναι αρκετά οικονομική και τοποθετήστε την στα σημεία του σπιτιού όπου υπάρχουν κενά ή ρωγμές και ο ήχος περνά από έξω προς τα μέσα ή από δωμάτιο σε δωμάτιο. Η λύση αυτή θα μειώσει το θόρυβο και ταυτόχρονα θα θωρακίσει και την υγρασία του σπιτιού.

Προσθέστε γυψοσανίδας ή πέτρα

Μια ακόμη καλή ιδέα είναι να προσθέσετε στους τοίχους σας ειδική γυψοσανίδα, η οποία είναι πολύ πυκνή ως υλικό και σταματάει τους ήχους ή διαφορετικά μπορείτε να γκρεμίσετε κάποιον τοίχο και να τον ξαναχτίσετε από χοντρή πέτρα. Δεν χρειάζεται αλλάξετε όλο σας το σπίτι, επικεντρωθείτε σε ένα ή δυο σημεία με τον περισσότερο θόρυβο και μπλοκάρετε τον για πάντα.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα