Τελικά μπορούν να εκπαιδευτούν τα μαλλιά ώστε να μην «λαδώνουν»;
Pixelformula

Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, τότε ξέρετε πόσο εκνευριστικό, κουραστικό και χρονοβόρο είναι να «λαδώνουν» γρήγορα και να θέλουν συνέχεια λούσιμο. Σίγουρα έχετε ακούσει για κάποιες γυναίκες που δεν λούζονται παρά μόνο μία φορά την εβδομάδα και αναρωτιέστε πώς στο καλό γίνεται να το καταφέρνουν χωρίς να δείχνουν σαν να έχουν κάνει μακροβούτι σε μία πισίνα με αγνό, παρθένο ελαιόλαδο. Δεν κάνουν μάγια (οκ, ίσως τις βοηθά ο τύπος της τρίχας τους), απλώς έχουν εκπαιδεύσει τα μαλλιά τους για να είναι λιγότερο λιπαρά. Ναι, γίνεται, αν ακολουθήσετε πιστά τα παρακάτω βήματα.

Στο μπάνιο

Επιλέξτε ένα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά, ένα clarifying σαμπουάν ή έστω ένα διάφανο αντί για ένα λευκό σαμπουάν. Όλα τα παραπάνω έχουν πιο ελαφριές συνθέσεις κι έτσι ξεκινάτε με ένα πραγματικά καθαρό τριχωτό.

Αμέσως μετά

Ξηρό σαμπουάν, Batiste

Ξηρό σαμπουάν. Σαμπουάν στο σαμπουάν δηλαδή. Αν τα μαλλιά σας ξεκινούν να φαίνονται λιπαρά λίγες ώρες μετά το λούσιμο (WE KNOW!) τότε επιτεθείτε στο δέρμα του κεφαλιού σας (αυτό φταίει) πριν ξεκινήσει να παραφέρεται. Λίγο ξηρό σαμπουαν στη ρίζα αφού στεγνώσετε τα μαλλιά σας θα απορροφήσει τη λιπαρότητα ΑΜΕΣΩΣ μόλις ξεκινήσει κι έτσι ως το βράδυ δεν θα χρειάζεστε και πάλι λούσιμο.

Την δεύτερη μέρα

ΜΗΝ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ. Κρατηθείτε, είναι δύσκολο και το ξέρουμε αλλά δοκιμάστε ένα up do και μείνετε μακριά από το μπάνιο. Μια μέρα είναι μόνο και ίσως κάνει την διαφορά. Ενώ είναι καλό να λουζόμαστε συχνά, τα λιπαρά μαλλιά έχουν τα θέματά τους. Όταν αφαιρούμε σχολαστικά όλη την λιπαρότητα από το δέρμα του κεφαλιού, αυτό νομίζει πως κάτι δεν κάνει καλά και εκκρίνει περισσότερη. Ώρα να το κοροϊδέψετε.

Στο επόμενο λούσιμο

Αφού χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν που σας εξηγήσαμε πως πρέπει να χρησιμοποιείτε, ρίξτε στο κεφάλι σας ένα σφηνάκι μηλόξυδο. Ναι δεν μυρίζει ωραία. Κάντε μασάζ και αφήστε το να ισορροπήσει το ph του δέρματός σας γιατί αυτό θα κάνει… εκτός του ότι θα μυρίζει άσχημα. Ξεβγάλετε και ξανασαπουνίστε για να φύγει  μυρωδιά.

Από εδώ και πέρα

Ακολουθήστε τα βήματα ξανά και ξανά και θα δείτε διαφορά ορκιζόμαστε. Από κάποιο σημείο και μετά θα δείτε πως ίσως δεν χρειάζεται καν να πιάσετε τα μαλλιά σας ψηλά ανάμεσα στα λουσίματα, for real!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα