Τα Zara ετοίμασαν πάλι κάτι απίστευτο

To περιμέναμε πώς και πώς και ήδη είχαμε κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό μας. Σήμερα λοιπόν, 12 Απριλίου 2018, η Zara αποκαλύπτει μία νέα εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας που θα διαρκέσει 2 εβδομάδες σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Αυτό το πρωτοποριακό concept τοποθετεί την υπερσύγχρονη τεχνολογία στο λιανικό περιβάλλον, δίνοντας την ευκαιρία στους  πελάτες εντός και εκτός του καταστήματος να κάνουν τις αγορές τους και να μοιράζονται την εμπειρία τους όπως ποτέ άλλοτε.

Αυτή η επαυξημένη πραγματικότητα γίνεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων μέσω της εφαρμογής Zara AR.  Η ενεργοποίηση γίνεται σε τρία διαφορετικά σημεία: στις βιτρίνες των καταστημάτων, σε κεντρικά σημεία μέσα στο κατάστημα και στο πάνω μέρος των online  πακέτων. Με την τοποθέτηση των smartphones στη γραφική σήμανση (QR code), αμέσως τα μοντέλα Léa Julian και Fran Summers ζωντανεύουν φαινομενικά στις οθόνες σας εντός 7 έως 12 δευτερολέπτων.

Απίστευτα ρεαλιστικές και αναλογικές σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, κινούνται και μιλούν φυσιολογικά, ενώ είναι ντυμένες με τη συλλογή SS18 Zara Studio. Όλα τα σύνολα τους μπορούν να αγοραστούν άμεσα με ένα μόνο άγγιγμα στην εφαρμογή Zara AR, όπως επίσης και στο κατάστημα.

zara

Η εμπειρία θα είναι ορατή από το δρόμο, με τις βιτρίνες των καταστημάτων να εμφανίζονται εντελώς άδειες εκτός από τις έντονες σημάνσεις που θα ενθαρρύνουν τους πελάτες να αποκτήσουν πρόσβαση στην εφαρμογή Zara AR. Η λήψη της εφαρμογής είναι εύκολη: απλά συνδέεστε στο δίκτυο με Wi-Fi ή αλλιώς με τον κωδικό QR code μέσω του iTunes και του Google Play, καθώς επίσης μέσω του συνδέσμου στο zara.com ή της εφαρμογής. Εκτός από τη λειτουργία των αγορών, μια λειτουργία κοινής χρήσης μέσων μαζικής ενημέρωσης καλεί τους πελάτες να λαμβάνουν και να στέλνουν φωτογραφίες μαζί με τα ολογράμματα, δημιουργώντας μια εικονική σύνδεση που φαίνεται εντελώς πραγματική. Για να ζήσετε την εμπειρία στο μέγιστο και πέραν του περιορισμένου χρόνου διάρκειας, μετά την πρώτη βδομάδα, θα προβάλλονται νέα και διαφορετικά look.

Η Zara Augmented Reality είναι η σύλληψη του Creative Director  Ezra Petronio που εδρεύει στο Παρίσι, ο οποίος ανέπτυξε αυτή την υψηλής ποιότητας εμπειρία και εφαρμογή με την HOLOOH, γαλλική εταιρεία, πέραν του ερευνητικού εταίρου INRIA (Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ). Οι 12 δυναμικές ακολουθίες καταγράφηκαν ως ολογράμματα σε ένα στούντιο 170 τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει 68 κάμερες, από τα  μεγαλύτερα συστήματα εγγραφής του είδους του στον κόσμο. Ο Petronio, ο οποίος είναι επίσης συνιδρυτής του περιοδικού Self Service, ενίσχυσε το τεύχος 47 (Σεπτέμβριος 2017) με μια αντίστοιχη επαυξημένης πραγματικότητας στην αγορά.

Με την έντονη αυτή πραγματικότητα να βρίσκει όλο και περισσότερες εφαρμογές από τον πραγματικό κόσμο, η εμπειρία της Zara δείχνει πόσο η καινοτομία ή έμπνευση και η προηγμένη τεχνολογία μπορούν να επανασχεδιάσουν το συμβατικό λιανικό εμπόριο. Συμμετέχοντας ταυτόχρονα τόσο στο περιβάλλον των καταστημάτων όσο και στην εφαρμογή, οι καταναλωτές θα ανακαλύψουν την εύκολη χρήση του και παράλληλα θα βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η παγκόσμια εμβέλεια της Zara φέρνει την προηγμένη τεχνολογία σε συνάρτηση με ένα ευρύ και απεριόριστο κοινό. Κατά μία έννοια, αυτό το συναρπαστικό concept δεν θα μπορούσε να είναι πιο φυσικό για το λιανικό εμπόριο, καθώς το αποκλειστικό branding καθιστά σαφές ότι η επαυξημένη πραγματικότητα συνοδεύει τη Z-AR-A καθ’όλη τη πορεία της.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα