Τα τρία λάθη που κάνετε όσες έχετε λιπαρό δέρμα
Pixelformula

Δεν αντιλέγουμε – οι γυναίκες που έχουν λιπαρό δέρμα «υποφέρουν» περισσότερο από τις άλλες. Η τάση για λιπαρότητα πάει «χέρι-χέρι» με πολλή γυαλάδα, αλλά και με σπυράκια. Παρόλα αυτά –να τα λέμε τα καλά- οι λιπαρές επιδερμίδες κάνουν λιγότερες ρυτίδες από ότι οι ξηρές. Σε κάθε περίπτωση, οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα, προσπαθώντας να γλιτώσουν για λίγο από τα δεινά τους, κάνουν τρία πολύ βασικά και μεγάλα λάθη που κάνουν το «πρόβλημα» χειρότερο. Αν είστε μια από αυτές διαβάστε παρακάτω, αναγνωρίστε τα λάθη σας, διορθώστε τα και θα εκπλαγείτε από την αλλαγή στο δέρμα σας.

Δεν ενυδατώνετε αρκετά την επιδερμίδα σας

Νομίζοντας πως το δέρμα σας έχει τη δική του «πηγή» υγρασίας, παραλείπετε συχνά την κρέμα σας νομίζοντας πως έτσι θα γλιτώσετε για λίγο από τη λιπαρότητα. Λάθος! Η έλλειψη ενυδάτωσης της επιδερμίδας οδηγεί στην περίσσεια έκκριση σμήγματος και αυτό οδηγεί σε ακόμα πιο λιπαρό δέρμα και γυαλάδες. Πιο απλά, το λιπαρό σας δέρμα μπερδεύεται, νομίζει πως δεν έχει παράγει αρκετό σμήγμα κι έτσι παράγει ακόμα περισσότερο. Έχετε λοιπόν το παραπάνω στο μυαλό σας την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να παρακάμψετε την κρέμα σας.

Dramatically Different Hydrating Jelly, Clinique

Ψάχνετε για μαγικές θεραπείες

Το δέρμα της κάθε μιας από εμάς (λιπαρό, ξηρό, μεικτό) είναι προγραμματισμένο με κάποιον πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Το να προσπαθείτε να βρείτε το προϊόν που θα το αλλάξει αυτό είναι σαν να ψάχνετε τρόπο να γίνετε φυσική ξανθιά. Απλά δεν γίνεται. Με το να βάζετε το ένα προϊόν μετά το άλλο το μόνο που καταφέρνετε είναι να φράξετε τους πόρους σας και κατά συνέπεια …ναι, ναι, ναι καλά καταλάβατε να μπερδεύετε το δέρμα σας και να εντείνετε το πρόβλημά σας. Απλά αποδεχτείτε το ότι έχετε λιπαρή επιδερμίδα και αγαπήστε τα blotting papers και να θυμάστε: το λιπαρό δέρμα κάνει λιγότερες ρυτίδες οπότε σας ζηλεύουν.

Invisimatte Blotting Paper, Fenty Beauty

Δεν χαλαρώνετε

Η πικρή αλήθεια είναι πως το στρες κάνει το δέρμα να παράγει περισσότερο σμήγμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το στρες κάνει τους αδένες σας να παράγουν παραπάνω κορτιζόλη και αυτή με τη σειρά σας κάνει τους αδένες σας να παράγει το περισσευούμενο σμήγμα. Για να μετριάσετε λοιπόν τη λιπαρότητά σας πρέπει να χαλαρώσετε. Ξέρουμε, είναι εύκολο στη θεωρία αλλά αν καταφέρετε να το κάνετε πράξη θα δείτε τέτοια διαφορά που δεν θα σταματήσετε να …χαλαρώνετε.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα