Τα στιλιστικά λάθη που δεν κάνουν ποτέ οι γυναίκες που αγαπούν τη μόδα
Instagram @margoandme

Οι άνθρωποι, οι οποίοι ασχολούνται με τη μόδα, είτε είναι fashion editors είτε σχεδιαστές ή στιλίστες τείνουν να είναι πιο αυστηροί και να παρατηρούν τα στιλιστικά λάθη που κάνουν οι γύρω τους. Σαφώς, ο καθένας φοράει οτιδήποτε τον εκφράζει και τον κάνει να νιώθει αυτοπεποίθηση.Θα πρέπει, όμως, να παραδεχτούμε πως όλες μας έχουμε κάνει λάθη σε συνδυασμούς, αλλά και σε επιλογές ρούχων. 

Η διαδικασία για να βρείτε το προσωπικό σας στιλ δεν είναι εύκολή ούτε γίνεται αμέσως. Θα πρέπει να ανακαλύψετε τι σας αρέσει, ποιες είναι οι κατάλληλες γραμμές για τον σωματότυπο σας και γενικά ποια ρούχα σας κάνουν να νιώθετε όμορφες. Μέχρι να συμβεί αυτό, χρειάζεται χρόνος και πολλές προσπάθειες. Υπάρχουν, όμως, κάποια συγκεκριμένα, μικρά ή μεγάλα, στιλιστικά λάθη που κάνουν συχνά οι γυναίκες και ενοχλούν τους fashion experts.

 

1. Δεν διστάζουν να συνδυάσουν διαφορετικά μοτίβα

Ναι, είμαστε υπέρμαχοι της κομψότητας και της ισορροπίας, ωστόσο μερικά μοτίβα όσο αταίριαστα και αν μοιάζουν μεταξύ τους τόσο εντυπωσιακό look μπορεί να δημιουργήσουν αν συνδυαστούν σωστά. Έτσι μη διστάζετε να πειραματιστείτε με το στιλ σας.

2. Επιλέγετε παπούτσια που είναι άβολα

Όσο και αν αγαπάμε τα παπούτσια και όσο όμορφα και αν είναι, ο Νο1 ρόλος τους είναι να μας κάνουν να νιώθουμε άνετα και να προστατεύουν τα πόδια μας. Το σωστό νούμερο και φόρμα, το υλικό και η ποιότητα των παπουτσιών που επιλέγετε δεν πρέπει να είναι αμφισβητήσιμη, διαφορετικά θα νιώθετε άβολα και θα πονούν τα πόδια σας καθημερινά.

3. Δεν φοράτε αξεσουάρ

Μία γυναίκα που αγαπά τη μόδα και το στιλ δεν φεύγει ποτέ από το σπίτι της εάν δεν έχει φορέσει τουλάχιστον ένα κόσμημα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι statement ή πολύ ακριβά κομμάτια, αλλά ένα ρολόι ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια είναι must have κομμάτια για να θεωρηθεί ολοκληρωμένο ένα look.

Instagram @blaireadiebee

4. Επιλέγετε κομμάτια που είναι μόνο τάσεις

Οι τάσεις που μας παρουσιάζουν οι σχεδιαστές μόδας και τα αγαπημένα μας fashion brands μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακές και οι περισσότερες να μην μπορούμε να αντισταθούμε. Ωστόσο, εάν θέλετε να βρείτε το δικό σας μοναδικό στιλ θα πρέπει να φιλτράρετε τα trends πριν τα υιοθετήσετε.

5. Παίρνετε λάθος νούμερο ρούχων

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά μία δοκιμή είναι αρκετή για να σας πείσει πως έχετε κάνει και εσείς αυτό το λαθάκι. Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, δοκιμάστε ένα νούμερο μεγαλύτερο και ένα νούμερο μικρότερο μαζί με εκείνο που συνηθίζετε να επιλέγετε. Θα εκπλαγείτε όταν συνειδητοποιήσατε πως τόσο καιρό επιλέγατε λάθος νούμερο για τα ρούχα σας. Η λάθος εφαρμογή όμως ενός παντελονιού, πουκαμίσου ή πανωφοριού μπορεί να χαλάσει ένα look για το οποίο έχουμε προσπαθήσει αρκετά.

6. Φοράτε μόνο σκουρόχρωμα ρούχα

Η στιλιστική αξία ενός total black συνόλου δεν μπορεί να συγκριθεί, για αυτό και επιλέγουμε να φοράμε συχνά μαύρα ή σκουρόχρωμα κομμάτια. Ωστόσο, τα χρώματα μπορούν να κάνουν τα looks μας να ξεχωρίσουν, ενώ μας φτιάχνουν τη διάθεση. 

 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Δείτε το instafeed του InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα