Τα πιο ινσταγκραμικά μαγαζιά της Αθήνας

Κάποια μαγαζιά τα βλέπουμε συνέχεια τελευταία στις οθόνες των κινητών μας και αποτελούν τα πιο ινσταγκραμικά μαγαζιά της Αθήνας. Τα ποτήρια και τα πιάτα τους γίνονται stories, η διακόσμηση τους γίνεται post, οι θαμώνες τους ποζάρουν με ύφος του απόλυτα «in Αθηναίου» που συχνάζει στα καλύτερα και φυσικά καταφέρνει να κερδίσει τις πολυπόθητες καρδούλες. Φαίνεται πως μάλλον είναι πιο φωτογενή από τα υπόλοιπα, κρύβουν μαγικές γωνιές, έχουν αυτό το “κάτι” που αξίζει να αποθανατιστεί και κάπως έτσι καταφέρνουν να κερδίσουν τους θαμώνες και χρήστες.

Beauty Killed the Beast

τα πιο ινσταγκραμικά μαγαζιά
Νάνσυ Σπάθη, Instyle τεύχος 46
Παραμυθίας 14, Αθήνα

Στον πεζόδρομο της οδού Παραμυθιάς άνοιξε ίσως το πιο ινσταγκραμικό café για κάθε influencer που σέβεται τον εαυτό του. Το café Beauty Killed The Beast είναι ξεκάθαρα ένα όμορφο πάντρεμα μοντέρνας και vintage αισθητικής με τον χαρακτηριστικό ροζ τοίχο του να ποστάρεται από όλες τις fashionistas της πόλης. Σημείο αναφοράς κάθε ανάρτησης αποτελεί και ο τοίχος με το graffiti logo του μαγαζιού, τα λουλούδια, αλλά και δειλά δειλά όσο ανοίγει ο καιρός βλέπουμε posts και από την όμορφη αυλή του. (εδώ η blogger Νάνσυ Σπάθη φωτογραφημένη για το InStyle στον πανέμορφο τοίχο του Beauty Killed the Beast)

Barret

Πρωτογένους 11, Αθήνα

Για τους πιο “εναλλακτικούς” Αθηναίους η ακαταμάχητη neon κόκκινη επιγραφή με τους στίχους του Syd Barrett ( we are the fishes ) στο Barret αποτελεί το απόλυτο place to be για τις πιο ωραίες instagram φωτογραφίες. Οι όμορφες πολυθρόνες, οι πίνακες, οι σκάλες και ο καφές στο πεζόδρομιο αποτελούν τις πιο φωτογραφίσιμες γωνιές από το  “στέκι της Πρωτογένους” στου Ψυρρή.

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα

Κατά γενική ομολογία το Noel φαίνεται να αποτελεί το αγαπημένο μπαρ-στέκι των Αθηναίων, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τον μεγάλο αριθμό των followers του. Με μια πρώτη ματιά μοιάζει περισσότερο με μαγαζί στο κέντρο του Παρισιού και όχι της Αθήνας, με baroque αισθητική και επιβλητικό κόκκινο χρώμα που ξεκάθαρα κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς.

CHE Cocina Sudamericana

Καραΐσκου 151, Πειραιάς

Από το περασμένο καλοκαίρι η αρχική μας σελίδα στο insta γέμισε από ένα mural ύψους 14 μέτρων της Frida Kahlo, σχεδιασμένο από τον Παύλο Βεντούρη, που κοσμεί τον τοίχο του μαγαζιού Che στον Πειραιά. Αισθητικά μοιάζει περισσότερο με νεοκλασικό σπίτι παρά με μαγαζί, με τα τραπέζια του να είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, τα καθίσματα ντυμένα με έθνικ υφάσματα και την αυλή του γεμάτη κάκτους και λουλούδια. Δικαίως λοιπόν έχει κερδίσει τα φλας των κινητών μας τηλεφώνων μιας και ένα μαγαζί τέτοιου ύφους έλειπε από την συγκεκριμένη περιοχή.

 Coyoacan Athens

Ηρακλειδών 10, Αθήνα

Στην καρδιά του Θησείου, λίγο καιρό αργότερα, άνοιξε σε παρόμοιο ύφος το Coyoacan Athens.  Έθνικ μοτίβα, έντονες τοιχογραφίες, σκηνικό που παραπέμπει σε μεξικάνικη hacienda, ποπ νεκροκεφαλές αλά Dia De Los Muertos, φυσικά μια ζωγραφισμένη Φρίντα Κάλο να κοσμεί έναν απο τους τοίχους και πάρτι που σου βάφουν το πρόσωπο αποτελούν πόλο έλξης για τους Instagram οπαδούς που αναμφίβολα τους κερδίζει με την πρώτη ματιά.

 Petite Fleur

Πλατεία Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι

Ομήρου 44, 15232,  Αθήνα

Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά

Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου,  Νεα Ερυθραία

Αμύντα 1, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι

To Petit Fleur έχει αγαπηθεί πολύ από τους Αθηναίους και γι’ αυτό έχει ανοίξει και σε αρκετές γωνιές της Αθήνας. Ρομαντική ατμόσφαιρα, τζαζ μουσική, πικ απ, βινύλια, χρωματιστά έπιπλα και παλ τοίχοι δημιουργούν αναμφίβολα κλίμα βγαλμένο από παραμύθι αλλά ταυτόχρονα μιας και αποφεύγονται οι υπερβολές, κυριαρχεί χαλαρή ατμόσφαιρα.

Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Από τη Δέσποινα Αποστολοπούλου

Ακολουθήστε το instyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα