Τα πιο iconic μαγιό της μεγάλης οθόνης

Τα μαγιό δεν είχαν πάντα τα σχέδια που λατρεύουμε σήμερα. Στις αρχές του αιώνα ήταν μεγάλο taboo να βλέπεις μια γυναίκα στην παραλία με μαγιό για αυτό αρχικά δεν ήταν καθόλου πρακτικά και δεν έκαναν τις γυναίκες να νιώθουν άνετα. Τα ειδικά φορέματα θαλάσσης είχαν τόσο βάρος που δεν βοηθούσαν ιδιαίτερα στην κολύμβηση. Μάλιστα, έπρεπε να καλύπτεται όλο το γυναικείο σώμα για να μην θεωρηθεί προκλητική η εμφάνιση μίας γυναίκας.

Αυτά ίσχυαν μέχρι το 1925, όπου το μαγιό επιτέλους αρχίζει να παίρνει μία νέα μορφή, η οποία θυμίζει αρκετά τα σημερινά ολόσωμα μαγιό. Το αγαπημένο summer item όλων των γυναικών, το μπικίνι εμφανίζεται το 1946, το οποία αρχικά απέσπασε πολύ άσχημες κριτικές, τόσο που κανένα μοντέλο δεν δεχόταν να το φορέσει. Αργότερα βέβαια, όλες οι γυναίκες κατάλαβαν πως τα μαγιό των 40’s, όπου έμοιαζαν με κομψούς κορσέδες και αναδείκνυαν με τον καλύτερο τρόπο τις γυναικείες καμπύλες, θα λειτουργήσουν ως χρυσή τομή ανάμεσα στις συντηρητικές αντιλήψεις της εποχής και την μόδα.

Στις 8 Αυγούστου 1960 κυκλοφόρησε το πασίγνωστο τραγούδι «Teenie Weenie yellow polka dot bikini» σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στην μόδα. Οι γυναίκες αφήνουν πίσω τους όλα τα taboo που τις περιόριζαν μέχρι τότε, φορούν το μπικίνι τους και χαίρονται τον ήλιο και την θάλασσα.

Η 5η ημέρα του πιο καλοκαιρινού μήνα, του Ιουλίου, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Μπικίνι. Μάλιστα φέτος, το αγαπημένο two pieces σύνολο των γυναικών γιορτάζει 74 χρόνια ζωής.

Μερικά από τα πιο iconic σχέδια σε μαγιό τα φόρεσαν πρώτες οι πρωταγωνίστριες του κινηματογράφου. Από την Elisabeth Taylor στην ταινία “Ξαφνικά, Πέρυσι το Καλοκαίρι”, μέχρι την Pamela Anderson στο “Baywatch”, οι stars έκαναν τάση τα πιο κομψά μαγιό όλων των εποχών.

Elisabeth Taylor

Instagram @classy_badasssery

Το μαγιό που φόρεσε η Elisabeth Taylor στην ταινία “Ξαφνικά, Πέρυσι το Καλοκαίρι” είναι η απόδειξη πως η μόδα και οι τάσεις συνεχώς ανακυκλώνονται. Φέτος, τα ολόσωμα μαγιό με μία retro διάθεση είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Αναβαθμίστε ακόμα περισσότερο την εμφάνιση σας με ένα πουά, ολόσωμο μαγιό που κολακεύει τις καμπύλες σας.

Brigitte Bardot

Instagram @classic_moviez

Η ηθοποιός Brigitte Bardot εμφανίστηκε στην ταινία “The girl in the Bikini”, το 1952 με ένα λευκό, υπέρκομψο μπικίνι και προκάλεσε σοκ στην συντηρητική κοινωνία της εποχής. Παρόλο που στην Ευρώπη και την Αμερική, τα μπικίνι εμφανίστηκαν πολλά χρόνια πριν, το τολμηρό σχέδιο του συγκεκριμένου μαγιό σχολιάστηκε πολύ.

 

Marilyn Monroe

Instagram @modelsandactresses

Η Marilyn Monroe θεωρείται μέχρι και σήμερα το απόλυτο θηλυκό και όχι άδικα. Η ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια εμφανίστηκε πολλές φορές με μαγιό την δεκαετία του ’50 και του ’60 , κάνοντας τα την μεγαλύτερη τάση εκείνης της εποχής.

Ursula Andress

 

Instagram @the_marquis__

Η Ursula Andress εντυπωσίασε επίσης το 1962, όπου πρωταγωνίστησε στην πρώτη James Bond ταινία.

Pamela Anderson

Instagram @___white___shadow___

Το κατακόκκινο μαγιό, που φορούσε η πρωταγωνίστρια του “Baywatch”, Pamela Anderson έχει αφήσει σίγουρα εποχή. Η ταινία θεωρείται ένα πραγματικό διαμάντι της pop κουλτούρας και ολόσωμα μαγιό με παρόμοιο κόψιμο φοριούνται μέχρι σήμερα.

Allison “Allie” Hamilton

Instagram @instylemagazine

Εκτός από την ρομαντική ιστορία του Noah και της Allie στην κινηματογραφική ταινία The Notebook, τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε και το μαγιό της πρωταγωνίστριας. Καρό τοπ με γιόγκο και ψηλόμεσο μαγιό που έμοιαζε με φούστα δημιούργησαν το τέλειο summer look.

 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα