Τα πέντε πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με ξηρό δέρμα
Pixelformula

Νομίζατε πως μόνο οι γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα περνούν «δύσκολα»; Η απάντηση είναι φυσικά αρνητική, καθώς και εκείνες με ξηρό δέρμα έχουν τους δικούς τους «μπελάδες». Κάποιους από αυτούς μάλιστα τους προκαλούν οι ίδιες μόνες τους, κάνοντας τα παρακάτω λάθη. Αν τα κάνετε και εσείς και έχετε ξηρή επιδερμίδα, σταματήστε asap!

Τα πέντε πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με ξηρό δέρμα

Καθαρισμός με αφρώδη σαπούνια

Τα αφρώδη σαπούνια και οι μπάρες σαπουνιού απαγορεύονται για την επιδερμίδα σας όσο απολαυστικά κι αν είναι. Τα συγκεκριμένα καθαριστικά αφαιρούν και το τελευταίο ίχνος λιπαρότητας ή ελαίων από το δέρμα σας κι έτσι επιβαρύνουν την ξηρότητά του. Επιλέξτε προϊόντα που δεν περιέχουν σαπούνι και δεν κάνουν αφρό και συνηθίστε τα, καθαρίζουν εξίσου καλά.

Flawless Skin Balancing Creme Cleanser, Laura Mercier

Λοσιόν με αλκοόλ

Βάλατε τη λοσιόν στη ζωή σας… υπέροχα νέα! Αν βάλατε ωστόσο κάποια που περιέχει αλκοόλ τότε κάνατε κακό αντί για καλό στο δέρμα σας. Όπως τα σαπούνια, έτσι και οι λοσιόν με αλκοόλ κάνουν το δέρμα σας σαν την έρημο, χωρίς ίχνος υγρασίας. Η λύση είναι απλή, ανταλλάξτε τη με μια χωρίς αλκοόλ και θα δείτε τεράστια διαφορά.

Παράλειψη κρέμας μετά το πλύσιμο του προσώπου

Η παράλειψη είναι έγκλημα αλλά αυτό το ξέρετε. Εκείνο που δεν ξέρετε είναι πως και ο χρόνος παίζει ρόλο. Αν αφήσετε έστω και ένα λεπτό να περάσει χωρίς να βάλετε κρέμα στο δέρμα σας μετά τον καθαρισμό τότε εκείνο αρχίζει να αφυδατώνεται, έτσι λειτουργεί το χειμώνα. Καθώς ο αέρας είναι ξηρός, τραβά υγρασία από όπου μπορεί και στην προκειμένη περίπτωση από το δέρμα σας! Βάζετε ταχύτατα την κρέμα σας λοιπόν χωρίς καθυστέρηση.

Hydraphase Intense Riche, La Roche Posay

Παράλειψη κρέμας νύχτας

Μπορεί να βαριέστε, να νυστάζετε ή μπορεί και να το ξεχνάτε. Όταν όμως έχετε ξηρό δέρμα δεν έχουν σημασία οι δικαιολογίες αλλά το αποτέλεσμα. Αν λοιπόν δεν βάζετε κρέμα, για οποιοδήποτε λόγο, το βράδυ δεν θα ισορροπήσετε ποτέ την κατάσταση. Το βράδυ είναι που το δέρμα απορροφά στο maximum τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων και αν θέλετε να δείτε αποτέλεσμα και επιδερμίδα υπέροχα όμορφη τότε δεν πρέπει να του τα στερείτε.

Kiehl’s Ultra Facial Deep Moisture Balm

Παρα-ενυδατώνετε

Είπαμε να δίνετε στο δέρμα σας το καλύτερο αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε. Η πολλή κρέμα χαλάει την ισορροπία της υγρασίας και δίνει μπερδεμένα μηνύματα. Επίσης, το δέρμα σας έχει όριο στο πόσα μπορεί να απορροφήσει οπότε, ακόμα κι αν βάλετε όλο το κουτί δεν βοηθάτε σε τίποτα, πετάτε κρέμα στα σκουπίδια. Ενυδάτωση με σωστό τρόπο λοιπόν και όχι υπερβολές.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα