Τα 3+1 χειρότερα λάθη που κάνετε και καταστρέφετε τα μαλλιά σας
Pixelformula

Ίσως αγοράζετε επαγγελματικά προϊόντα, ίσως σκοπεύετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, ίσως πιστεύετε ότι κάνετε ακριβώς αυτά που πρέπει για να είναι όμορφα και υγιή. Αν όμως κάνετε κάτι από τα παρακάτω, τα μαλλιά σας δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν η καλύτερη εκδοχή τους. Μικρά αλλά θαυματουργά (με την κακή έννοια) αυτά τα λάθη πρέπει να εξαφανιστούν από την περιποίηση των μαλλιών σας, για καλό τους.

Τα λάθη που κάνετε και καταστρέφετε τα μαλλιά σας

Τα ξεμπερδεύετε με έντονο χτένισμα

Η υπομονή είναι αρετή, και όχι τυχαία. Καταλαβαίνουμε πόσο εκνευριστικοί είναι οι κόμποι που δημιουργούνται στα μαλλιά, το να προσπαθείτε όμως να τους ξεμπλέξετε με τη βοήθεια της χτένας, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει.  Τι πρέπει να κάνετε; Ξεχάστε το χτένισμα από πάνω προς τα κάτω (που μετακινεί τους κόμπους στις άκρες και τις καταστρέφει) και προτιμήστε να χτενίζετε από κάτω προς τα πάνω, απαλά και λίγο λίγο κάθε φορά, μέχρι να τα ξεμπερδέψετε εντελώς.

Χρησιμοποιείτε καυτά εργαλεία styling σε βρεγμένα μαλλιά

Όλες το έχουμε κάνει. Όταν βγαίνοντας από το ντους δεν υπάρχει η πολυτέλεια του να περιμένουμε για ένα φυσικό στέγνωμα, δε διστάζουμε να χρησιμοποιήσουμε σεσουάρ/πρέσα ισιώματος/ψαλίδι για μπούκλες στα βρεγμένα μας μαλλιά, προκειμένου να εξοικονομήσυμε χρόνο. Η συγκεκριμένη τακτική αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς των μαλλιών, αφού ξηραίνει και καίει την τρίχα (ναι, αυτό το «τςςςς» που ακούτε δεν είναι και τόσο αθώο). Καλό είναι λοιπόν τα μαλλιά σας να έχουν στεγνώσει 100% πρωτού ξεκινήσετε το styling με θερμαντικές συσκευές, ή έστω κατά 80%.

Τα τρίβετε με την πετσέτα

Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα πρέπει να ετοιμαστείτε. Το να τρίβετε με μανία τα φρεσκολουσμένα μαλλιά με την πετσέτα δε θα σας βοηθήσει να τα στεγνώσετε πιο γρήγορα, αντιθέτως μπορεί να καταστρέψει την ποιότητά τους. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, επομένως με το να τα τρίβετε, το αποτέλεσμα θα είναι φριζαρισμένα μαλλιά που σπάνε. Η σωστή κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι απλά να τα τυλίγετε με την πετσέτα και να πιέζετε μαλακά, με ταμποναριστές κινήσεις,  μέχρι να απορροφηθεί η υπερβολική υγρασία.

Βάζετε conditioner σε όλο το μήκος των μαλλιών

Η δράση του conditioner στοχεύει στις άκρες των μαλλιών και μόνο, για τα υπόλοιπα μαλλιά υπάρχουν οι μάσκες. Εφαρμόζοντας ένα τόσο ενυδατικό και δραστικό προϊόν περιποίησης, όπως το conditioner, στην κορυφή του τριχωτού της κεφαλής, νομίζοντας ότι θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μπλοκάρετε τους πόρους, δημιουργώντας ένα φιλμ από υπολείμματα προϊόντος, το οποίο θα κάνει τα μαλλιά σας να μοιάζουν λιπαρά και κολλώδη.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα