Fashion απορία: «Πώς μπορώ να φορέσω το oversized πουκάμισο;»

Το στιλ δεν έχει κανόνες, και η μόδα επίσης. Είναι ένας χώρος απολύτως δημοκρατικός και ο καθένας μπορεί με βάση το προσωπικό του γούστο να ντυθεί όπως θέλει. Αυτό σημαίνει πως ένα κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας, μπορεί να έχει παραπάνω από μία χρήσεις και να είναι εξίσου καλόγουστο και στιλάτο.

Ένα από αυτά τα κομμάτια που μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους είναι το oversized πουκάμισο. Η πρώτη που εμφανίστηκε να το φοράει σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος ήταν η Katharine Hepburn στην ταινία Holiday. Στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές, από την Audrey Hepburn με το effortlessly chic look της, μέχρι την Kim Basinger που το φόρεσε στην πιο σέξι εκδοχή του, στην ταινία Nine ½ Weeks.

Εμείς σας προτείνουμε πως να το φορέσετε για πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις, που ταιριάζουν σε όλες σχεδόν τις περιστάσεις.

1. Δοκιμάστε να φορέσετε μια πουκαμίσα από κάποιο αέρινο ύφασμα (πχ μουσελίνα), με κοντή στενή φούστα, την οποία σχεδόν θα καλύπτει. Ολοκληρώστε το look σας με ένα statement κολιέ που θα ταιριάζει χρωματικά με την φούστα και επιλέξτε ψηλοτάκουνα πέδιλα. Το συγκεκριμένο outfit είναι ιδανικό για βραδινές εμφανίσεις.

2. Ένα μακρύ πουκάμισο -το οποίο θα μπορούσε να είναι ακόμα και ανδρικό- μπορεί να φορεθεί σαν φόρεμα με oxford shoes, brogues ή με σανδάλια τώρα που είναι καλοκαίρι. Κουμπώστε το μέχρι τον γιακά και μαζέψτε τα μαλλιά σας, σε μια περιποιημένη pony tail για ένα preppy look. Μην ξεχνάτε πως επειδή το πουκάμισο δεν είναι φόρεμα, πρέπει να φορέσετε ένα πολύ κοντό σορτς ή ένα μεσοφόρι από μέσα για να μην δείξετε κάτι που δεν πρέπει!

3. Αντίστοιχα μπορείτε να συνδυάσετε το ίδιο πουκάμισο με το προηγούμενο tip, με sneakers. Σ’ αυτή την περίπτωση δοκιμάστε να το φορέσετε αφήνοντας κάποια κουμπιά ανοιχτά, όπως η Rihanna, έτσι θα πετύχετε ένα stylish sporty look.

3. Μια πουκαμίσα επίσης μπορεί να φορεθεί σαν φόρεμα με μια λεπτή ζώνη στη μέση. Αυτό το look προτιμήστε το αν είστε αδύνατη και δεν έχετε ιδιαίτερα πολλές καμπύλες. Θα τονίσει την μέση σας και θα κάνει τη σιλουέτα σας πολύ πιο θηλυκή. Μπορείτε να φορέσετε σανδάλια το καλοκαίρι ή ankle boots (χωρίς ψηλό τακούνι κατά προτίμηση) τον χειμώνα.

4. Μια τζιν ή μια καρό πουκαμίσα συνδυασμένη με κολάν και sneakers ή αρβυλάκια είναι επίσης ένα στιλ που αγαπήσαμε όλοι τον περασμένο χειμώνα. Συνδυάστε ένα ζευγάρι γυαλιά τύπου wayfarer ή clubmaster, και θα έχετε έναν αέρα rock star.

5. Φυσικά μπορείτε να συνδυάσετε την πουκαμίσα σας και με πολλά άλλα κομμάτια. Φορέστε ένα σορτς και ένα εξίσου φαρδύ sweater από πάνω αφήνοντας τον γιακά να φαίνεται διακριτικά. Επιλέξτε ένα ζευγάρι loafers και ένα satchel για ένα vintage chic look.

6. Ένα ζευγάρι δερμάτινες thigh high μπότες, με ένα δερμάτινο παντελόνι, συνδυάζονται επίσης άψογα με το oversized πουκάμισό σας. Μπορείτε να προσθέσετε και μια oversized ζακέτα για τις πιο κρύες μέρες.

7. Και τέλος μην ξεχνάτε πως μπορείτε να το φορέσετε πάνω από το μαγιό σας. Τώρα που είναι καλοκαίρι, ένα φαρδύ πουκάμισο είναι ίσως ένα από τα πιο stylish cover ups για την παραλία και όχι μόνο.

Διαβάστε ακόμα:

Crash test: Δοκιμάσαμε και καταλήξαμε στα καλύτερα concealers της αγοράς

Γνωρίστε τον Karlito, το bag charm του Οίκου Fendi που κοστίζει 1500 ευρώ

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα