#stopsunageing: Τα κορίτσια του InStyle γράφουν για τη σχέση τους με τον ήλιο και τι κάνουν για να προστατευθούν

Γνωρίζατε ότι το 80% της ορατής γήρανσης του δέρματος οφείλεται στη UV ακτινοβολία ή ότι το 23% των βλαβών από τον ήλιο πραγματοποιείται έως την ηλικία των 18 ετών; Ότι το 75% της φθοράς από την ηλιακή ακτινοβολία προκαλείται όταν δεν βρισκόμαστε στην παραλία, ενώ οι ακτίνες UVB βλάπτουν το δέρμα όλο το χρόνο; Ολόκληρο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας προκαλεί σημάδια γήρανσης (πανάδες, δυσχρωμίες, ρυτίδες, ξηρότητα), οπότε η χρήση του αντηλιακού δεν είναι μόνο καλοκαιρινή υπόθεση. Η αντηλιακή προστασία του δέρματος κάθε ημέρα, κάθε εποχή, κάθε μήνα είναι must!

Οι editors του InStyle φωτογραφήθηκαν φορώντας το φετινό μπλουζάκι για την καμπάνια #stopsunageing της ΚΟΡΡΕΣ για να μεταφέρουν ακριβώς αυτό το μήνυμα, καθώς αποκαλύπτουν την προσωπική σχέση τους με τον ήλιο.

mina birakou, korres, #stopsunageingΜίνα Μπιράκου, Brand Manager InStyle

Με τον ήλιο έχω αγάπη από παιδάκι. Τη λες και εμμονή. Με το που άνοιγε ο καιρός έτρεχα έξω και τρελαινόμουν να τον νιώθω στο πρόσωπό μου. Και λόγω ακόμα μεγαλύτερης εμμονής με τη θάλασσα, μέχρι σήμερα, στα 42 μου, έχω μαζέψει πολύ ήλιο. Έχω την τύχη να έχω και πολύ ανθεκτικό δέρμα (κλασικό μεσογειακό σταρένιο που δεν καίγεται ποτέ και αποκτά βαθύ μαύρισμα γρήγορα και εύκολα). Οπότε, για αρκετά χρόνια, δηλαδή πριν αρχίσουν όλοι οι δερματολόγοι να φωνάζουν για τις επιβλαβείς συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας στην επιδερμίδα μας, το αντηλιακό δεν το πολυχρησιμοποιούσα. Ιδίως στο πρόσωπο -γιατί βαριόμουν τις αλλεπάλληλες εφαρμογές μετά από κάθε βουτιά (και κάνω πολλές), γιατί μου φαινόντουσαν λιπαρά (δεν υπήρχε τότε η τεχνολογία και οι καταπληκτικές σύγχρονες υφές), γιατί δεν έβλεπα προβλήματα στο πρόσωπό μου (φταίνε και τα καλά γονίδια), είχα πολλές δικαιολογίες για να μην φοράω αντηλιακό. Μέχρι που πριν δυο χρόνια εμφανίστηκε μια μικροσκοπική πανάδα, πολύ χαριτωμένη, σε σχήμα καρδούλας. Δυο εβδομάδες μετά είχε απλωθεί, δεν ήταν τόσο χαριτωμένη, σε σχήμα ολόκληρης ηπείρου. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού είχα βγάλει και στη μύτη. Επειγόντως, μετά την επιστροφή από διακοπές, πήγα στο δερματολόγο μου. Με μάλωσε. Σκέφτηκα, εντάξει, θα μου τις βγάλει με λέιζερ και όλα καλά. Μετά μου εξήγησε ότι όλο μου το δέρμα είναι αφυδατωμένο, ότι οι πανάδες σημαίνουν ότι η φθορά από τον ήλιο έχει βάθος και ότι πολλές από τις λεπτές ρυτιδούλες μου είναι αποτέλεσμα φωτογήρανσης. “Πληρώνεις τώρα το λογαριασμό” μου είπε χαρακτηριστικά. “Πρόσεξε μην συνεχίσεις να χρεώνεσαι”. Κατά το ρητό, έπαθα και έμαθα. Πλέον, το αντηλιακό δεν ανήκει στην τσάντα θαλάσσης μου, αλλά στην καθημερινή μου beauty ρουτίνα. Και μάλιστα, βρήκα το ιδανικό για μένα. Με μεγάλο δείκτη, ματ υφή και ειδική σύνθεση που προλαμβάνει και επανορθώνει τις πανάδες ενώ έχει και αντιρυτιδική δράση, είναι η νέα ματ αντηλιακή κρέμα προσώπου από τη σειρά Κόκκινο Σταφύλι της Κορρές.

poppy tersi, korres, #stopsunageing Πόπη Τερσιπάζογλου, Διευθύντρια Σύνταξης InStyle

Όταν έχεις λευκό δέρμα μαθαίνεις από πολύ μικρή ηλικία να προστατεύεσαι. Εγώ πάλι αν και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, οι γονείς μου, οι παππούδες μου αλλά και οι φίλοι μου ειδικά τα καλοκαίρια μου φώναζαν λίγο πριν ανοίξω την πόρτα να βγω από το σπίτι «αντηλιακό έβαλες;» φερόμουν στον εαυτό μου σαν να έχω μια σταρένια επιδερμίδα που δεν είχε και πολύ ανάγκη το αντηλιακό. Αντιθέτως πήγαινα στην παραλία όλο περηφάνια για τη λευκή μου επιδερμίδα (καθώς το χειμώνα που εκτίθεται όλο και πιο λίγο δέρμα τα σχόλια που άκουγα γύρω από την απόχρωση μου είναι «μα πόσο αριστοκρατικό είναι αυτό το λευκό σε συνδυασμό με το χρώμα των ματιών και των μαλλιών σου») και δεν με ενοχλούσαν καθόλου όλα τα βλέμματα της παραλίας που γύριζαν πάνω μου καθώς φυσικά μέσα Αυγούστου που αποφάσιζα να ξεκινήσω τα μπάνια και την ηλιοθεραπεία ήμουν απλά ένα κινητό φωσφοριζέ ανθρωπάκι ανάμεσα σε σοκολατένιες αποχρώσεις. Με προστάτευαν κυρίως άλλοι φορώντας μου καπέλα, τραβώντας μου την ξαπλώστρα κάτω από την ομπρέλα και δίνοντας μου διαρκώς αντηλιακά ανά μισή ώρα να πασαλείφομαι. Το έκανα αλλά ακόμη δεν ένιωθα πόσο σημαντικό είναι.

Μέχρι που μια μέρα αποφάσισα να μπω και εγώ στο γκρουπ με τις ηλιοκαμένες φίλες μου και να παραταχθώ στην ξαπλώστρα ανάμεσα τους, βάζοντας στο ολόλευκο δέρμα μου ΜΟΝΟ αντηλιακό λάδι χαμηλού δείκτη. Τα αποτελέσματα; Καταστροφικά. Τρεις ώρες μετά εφόσον με είχε πάρει ο ύπνος, ξύπνησα, πήγα σπίτι και τη νύχτα είχα αρχίσει να συνειδητοποιώ πως πέρα από την σοβαρή ηλίαση που είχα πάθει, είχε έρθει η ώρα να πάρω την επιδερμίδα μου και την επίδραση του ήλιου πάνω σε αυτή πιο σοβαρά. Το επόμενο πρωί που με είδε η δερματολόγος κοπέλα του αδερφού μου και ενώ πονούσε μόνο που με έβλεπε εγώ χαμογελούσα ψύχραιμη και της έλεγα πως θα ξεφλουδίσω και θα περάσει. Λες και αυτό τα λύνει όλα.  Μου εξήγησε τότε πολύ ψύχραιμα και σοβαρά «τώρα είσαι 25 και σου φαίνεται αστείο, όμως αυτό που έκανες στην επιδερμίδα σου είναι ότι στην ουσία της έβαλες λάδι και την τηγάνισες κάτω από τον ήλιο. Δεν είναι μόνο τα εγκαύματα, είναι η φωτογήρανση αλλά και πολλά άλλα που πλέον ο ήλιος φέρνει στο δέρμα σου μεγαλώνοντας καθώς είναι πολύ πιο επιθετικός με την επιδερμίδα μας από ότι ήταν παλιότερα». Το γεγονός ότι κοιτάχτηκα στον καθρέφτη μετά από αυτά και είδα έναν άνθρωπο κόκκινο πια και όχι λευκό ήταν σαν μια δυνατή μπουνιά στο πρόσωπο που έπρεπε να φάω για να καταλάβω συνολικά τη σχέση που πρέπει να έχουμε με τον ήλιο.

Έκτοτε όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο κουβαλάω μαζί μου πάντα το αντηλιακό και ειδικά στην παραλία κυνηγάω και τους υπόλοιπους για να βάλουν. Τελευταία εμπιστεύομαι τα αντηλιακά του Κορρέ γιατί έχουν την ιδανική υφή, άρωμα αλλά και σύσταση μετά από σοβαρή έρευνα που χρειάζεται κάθε δέρμα, πόσο μάλλον ένα σαν το δικό μου. Στην τσάντα μου έχει ήδη μπει η αντηλιακή κρέμα προσώπου της Κορρές µε κόκκινο σταφύλι με δείκτη 50 και χρώμα – σύνθεση βασισμένη σε σοβαρή έρευνα που χρειάζεται κάθε δέρμα, πόσο μάλλον ένα σαν το δικό μου. Υψηλή αντηλιακή προστασία, ενυδάτωση, αντιρυτιδική φροντίδα, antispot δράση, αλλά και ομοιόμορφη όψη επιδερμίδας,  χωρίς να αφήνει λεκέδες και γυαλάδα. #stopsunageing Girls!

penny karakasi, korres, #stopsunageingΠέννυ Καρακάση, fashion & style editor InStyle

Όποιος με ξέρει, ξέρει ότι το όνομά μου είναι συνώνυμο με τον ήλιο, τη θάλασσα, τα μαγιό, τις διακοπές και το καλοκαίρι γενικότερα. Είμαι ο άνθρωπος που ξεκινάει τα μπάνια και τις ηλιοθεραπείες από την Πρωτομαγιά και δεν τα σταματάει αν δε χαλάσει για τα καλά ο καιρός. Επειδή λατρεύω το σοκολατί χρώμα που παίρνει η επιδερμίδα μου μετά από λίγες ώρες έκθεσης στον ήλιο, αλλά επειδή θέλω να παραμείνει για όσο το δυνατόν περισσότερο νέα και λεία, αυτό που δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να κάνω το καλοκαίρι, είναι να βγω στον  ήλιο χωρίς να φορέσω αντηλιακό. Η αγαπημένη μου επιλογή είναι η αντηλιακή κρέμα προσώπου Κόκκινο Σταφύλι με SPF 30, την οποία επιμένω να φοράω γιατί έχει τέλεια ματ υφή και μυρωδιά. Για κάποιον λόγο στο μυαλό μου ταιριάζει απόλυτα με όλα μου τα μαγιό και τα beach outfits (μάλλον φταίει η μυρωδιά) και είναι ένα από αυτά τα πράγματα που μου φτιάχνουν τη διάθεση όταν ετοιμάζομαι να πάω στην παραλία (ναι ναι η μυρωδιά το κάνει και αυτό). Δε μπορώ να διανοηθώ καλοκαίρι χωρίς αντηλιακό γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το καμένο (και κατά συνέπεια πονεμένο) δέρμα που δε μπορεί να υποφέρει ούτε καν τα αέρινα, δροσερά υφάσματα, αλλά ούτε και το παραμικρό μακιγιάζ. Επειδή λοιπόν είμαι ξανθιά και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να καίγεσαι από τον ήλιο, αλλά ταυτόχρονα θέλω να είμαι μαυρισμένη, δεν το ρισκάρω, το κάνω σωστά, με μέτρο και φυσικά με την αντηλιακή κρέμα προσώπου Κόκκινο Σταφύλι με SPF 30, την οποία επιμένω να φοράω καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφενός γιατί το πρόσωπό μου είναι πάντα εκτεθειμένο στον ήλιο (ξέρετε πολύ καλά ότι έχω δίκιο) και αφετέρου γιατί όλο τον χρόνο θέλω κάτι από καλοκαίρι στην εμφάνισή μου.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον ήλιο και τη γήρανση του δέρματος, επισκεφθείτε το www.stopsunageing.com.

#stopsunageing: Οι beauty editors του InStyle αποκαλύπτουν το μυστικό για να μην γεράσετε

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα