Stopover Modtissimo: Βρεθήκαμε στη διεθνή έκθεση μόδας της Πορτογαλίας

Η πορτογαλική μόδα βρίσκεται σε περίοδο ακμής με σχεδιαστές όπως ο Pedro Pedro να δείχνουν τις δημιουργίες τους στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο και να ανταγωνίζονται συναδέλφους τους από το εξωτερικό. Αν βάλετε στην εξίσωση και τα μοντέλα που κάνουν διεθνή καριέρα, όπως η Sara Sampaio, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για μια ανερχόμενη Μέκκα της μόδας. Για το λόγο αυτό επισκεφτήκαμε τη διήμερη εμπορική έκθεση Modtissimo στο Πόρτο, που φέτος φιλοξένησε 400 συλλογές σχεδιαστών ρούχων και αξεσουάρ και παραγωγών υφασμάτων από όλο τον κόσμο.

modtissimo 2018

Tο διήμερο event της Modtissimo φιλοξενεί Πορτογάλους και διεθνείς κατασκευαστές υφασμάτων και αξεσουάρ για ρούχα αλλά και fashion agents και προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους από την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας . Οι προσδοκίες μας για το industry event που σχετίζεται με την πορτογαλική μόδα και την textile παραγωγή ήταν μεγάλες. Τελικά όσα ζήσαμε στη Modtissimo μας εντυπωσίασαν ακόμα περισσότερο απ΄όσο περιμέναμε. Στη διοργάνωση μεταξύ άλλων ξεχωρίσαμε το φόρουμ των νέων σχεδιαστών και το iTechStyle, έναν τομέα με καινοτόμα υφάσματα που θα αλλάξουν τα υλικά που φοράμε για πάντα. Και αν φαντάζεστε ότι το κομμάτι του innovation σχετίζεται με υφάσματα που δεν λερώνονται, αξίζει να σας πούμε ότι οι Πορτογάλοι κατασκευαστές βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης λεπτών υφασμάτων που είναι εντελώς πυρίμαχα και μπορούν να αλλάξουν τις πυροσβεστικές στολές στο μέλλον.

modtissimo 2018

Μια πασαρέλα με εντυπωσιακές δημιουργίες από συμμετέχοντες, πολλά stand ταλαντούχων Πορτογάλων σχεδιαστών και brands και μια διεξοδική εξερεύνηση σε όλα τα trends των χρωμάτων που θα φοράμε την επόμενη σεζόν, είναι μόνο μερικούς από τους λόγους που το Modtissimo ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα fashion fairs που έχουμε παρακολουθήσει και μας απέδειξε πόσο σημαντική είναι η βιομηχανία της μόδας ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας. Τα παρακάτω νούμερα αποδεικνύουν ακριβώς αυτό.

modtissimo 2018

modtissimo 2018

modtissimo 2018

modtissimo 2018

modtissimo 2018

modtissimo 2018

modtissimo 2018

Δείτε κάποια ενδεικτικά νούμερα για τη βιομηχανία υποδημάτων στην Πορτογαλία που αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό μέγεθος για την οικονομία της χώρας:

Εταιρίες υποδημάτων στην Πορτογαλία μέχρι το τέλος του 2016: 1473

Αριθμός εργατών στη βιομηχανία υποδημάτων στην Πορτογαλία το 2016: 38.661

Αριθμός σε ζευγάρια παπούτσια που παράχθηκαν στην Πορτογαλία το 2016: 82.057

Αξία παπουτσιών που εξήγαγαν το 2016: 1923 εκατομμύρια ευρώ.

Αριθμός χωρών που εισήγαγαν πορτογαλικά παπούτσια το 2016: 152

modtissimo 2018

Μάθετε περισσότερα για τη Modtissimo και πώς θα πάρετε μέρος ή θα την επισκεφτείτε στο modtissimo.com/index.php.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα