Νέα

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Προτείνει την πιο εύκολη συνταγή με αφορμή τη Σαρακοστή

Η συνταγή που λατρεύουν οι κορούλες της. 

InStyle.gr

stamatina tsimtsili

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής της αφού περιμένει το τρίτο της παιδάκι. Παράλληλα, συνεχίζει τις υποχρεώσεις της στην εκπομπή «Happy Day», ενώ διατηρεί καθημερινή επικοινώνια και με τις θαυμάστριές της και μέσω του blog της στο Youweekly.gr. Σε πρόσφατη ανάρτησή της, αυτή τη φορά η παρουσιάστρια μάς πρότεινε μία υπέροχη συνταγή με αφορμή της Σαρακοστή. Πιο συγκεκριμένα, η Σταματίνα μας είπε πώς να φτιάξουμε πολύ εύκολα χαλβά ή αλλιώς το παραδοσιακό γλύκισμα που έχει την τιμητική του αυτή τη περίοδο. Δείτε παρακάτω τι έγραψε και φυσικά τη συνταγή.

«Η Καθαρά Δευτέρα είναι προ των πυλών και όλοι ανυπομονούμε για το τριήμερο! Προσωπικά αγαπώ πολύ τις παραδόσεις οπότε κάθε χρόνο το τραπέζι μου έχει άρωμα και γεύση… Ελλάδας!  Επειδή όμως δεν έχουμε χρόνο για να σπαταλάμε στην κουζίνα, κάθε χρόνο φτιάχνω τον πιο εύκολο χαλβά που γίνεται ανάρπαστος! Ιδού λοιπόν η μυστική μου συνταγή».

Υλικά

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το αφήνετε λίγο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το σιμιγδάλι και αρχίζετε να το ανακατεύετε γρήγορα. Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα, τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να ανακατεύετε ώστε να μην σας μαυρίσει πολύ το σιμιγδάλι. Όταν πάρει ένα αρκετά σκούρο χρώμα, το βγάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και μέσα ρίχνετε ένα ξυλαράκι κανέλας. Το αφήνετε να βράσει ενώ το ανακατεύετε συχνά. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, βάζετε ξανά την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά, αρχίζετε και ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι. Προσοχή γιατί μπορεί να πεταχτεί το σιμιγδάλι και να σας κάψει. Όταν ρίξετε προσεκτικά όλο το σιρόπι, ανακατεύετε ώστε να ‘δέσει’ το γλυκό, κοινώς να ‘πιει’ το σιμιγδάλι όλο το νερό με τη ζάχαρη. Όταν διαπιστώσετε πως το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, ο χαλβάς σας είναι έτοιμος για να τον σερβίρετε. Βάλτε τον σε μία φόρμα, πατήστε τον καλά για να είναι ομοιόμορφος μέσα στη φόρμα και ύστερα γυρίστε ανάποδα σε ένα πιάτο. Καλή σας απόλαυση…

InStyle.gr