Η Συνταγή της Ημέρας: Γλυκό…του κουταλιού!

«Αυτά τα λαχταριστά κουταλάκια σοκολάτας ταιριάζουν θαυμάσια μέσα σε μια καυτή κούπα καφέ, ή ένα ζεστό ποτήρι γάλα. Αρωματισμένα με διάφορα μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, ή ακόμη, και γιατί όχι, με καυτερό τσίλι, θα δώσουν μια εξωτική νότα στον καφέ ή το γάλα σου. Λιώνουν σιγά-σιγά και απολαυστικά, αρκεί να μην μπεις στον πειρασμό να τα φας μονομιάς! Βάλτα σε σακουλάκια ένα-ένα και δέστα με όμορφες κορδέλες. Μια πολύ ωραία ιδέα, για να τα δωρίσεις σε αυτούς που αγαπάς». Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets on the Blog, μας δίνει και αυτή την Παρασκευή την πιο γλυκιά συνταγή!

Υλικά

• κουταλάκια (όσα χρειαστεί)

• 1 πλάκα κουβερτούρα μαύρη

• 1 πλάκα κουβερτούρα λευκή (προεραιτικά)

• ½ κ.γ. κανέλα

• ¼ κ.γ. γαρίφαλο

• ½ κ.γ. τζίντζερ

• ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

• ½ κάρδαμο*

• ελάχιστο αλάτι (προεραιτικά, θαλασσινό κατά προτίμηση)

*οι επιλογές είναι πολλές, διάλεξε τα μπαχαρικά και στις αναλογίες που προτιμάς.

Εκτέλεση

1. Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψάκι με χαμηλό χείλος.

2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα. Ανάλογα με το πόσες διαφορετικές γεύσεις θέλουμε να φτιάξουμε, χωρίζουμε σε μπολάκια.

3. Ανακατεύουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ένα ή περισσότερα μπαχαρικά.

4. Βουτάμε και γεμίζουμε ένα-ένα τα κουταλάκια και τα στερεώνουμε στο χείλος του ταψιού για να μην αδειάσουν μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

5. Επαναλαμβάνουμε, αν θέλουμε, τη διαδικασία και με τη λευκή κουβερτούρα.

6. Αφήνουμε τα κουταλάκια μέχρι να πήξει καλά η σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας, ή αν θέλουμε τα βάζουμε στο ψυγείο για να επιταχύνουμε την διαδικασία.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμα: Η Συνταγή της Ημέρας: Valentine’s surprise

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα