Σαββατιάτικη απόλαυση: Popsicles από μοχίτο

Let’s «eat» a Mojito!

Το απόλυτο καλοκαιρινό κοκτέιλ, με την ακαταμάχητη φρέσκια γεύση και όλα τα χρώματα και τα αρώματα της καραϊβικής, τώρα και σε ξυλάκι! Το καλοκαίρι είναι εδώ, είτε βρίσκεσαι ήδη σε κάποιο νησάκι, είτε στη βεράντα του σπιτιού σου, ζήσε την κάθε μέρα σαν να είσαι διακοπές. Μοιράσου με την παρέα σου ένα, και δύο και τρία ξυλάκια mojito και απόλαυσε την κάθε στιγμή. Γιατί τα καλοκαίρια είναι υπέροχα! Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets On The Blog, μας δίνει και αυτή το Σάββατο την πιο γλυκιά συνταγή.

Υλικά

  • 1 κούπα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα χυμό από φρέσκο λάιμ και μερικές φετούλες για διακόσμηση (προαιρετικά)
  •  1 κούπα ζάχαρη
  • 1/3 κούπας ρούμι λευκό

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το νερό και βάζουμε μέσα τη ζάχαρη και τα φύλλα δυόσμου. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Προσθέτουμε το χυμό λάιμ και το ρούμι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε θήκες για ξυλάκια ή σε μικρά χάρτινα ποτηράκια, και αν θέλουμε βάζουμε και από μία φετούλα λάιμ.
  4. Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη και όταν το μείγμα μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί κάπως, (μετά από 30’-40’ περίπου), βυθίζουμε τα ξυλάκια.
  5. Τα βάζουμε πίσω πάλι στην κατάψυξη και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα.
  6. Για να βγάλουμε τα mojitos από τα ποτηράκια ή τις θήκες, τα περνάμε για 30’’ κάτω από το ζεστό νερό της βρύσης.

 

Καλή απόλαυση και καλές βουτιές!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα