Σαββατιάτικη απόλαυση: Παγωτίνια μπανάνα-σοκολάτα

«Το καλοκαιράκι είναι μια ανάσα μακριά και έχουμε ήδη αρχίσει τα παγωτά. Τις επόμενες εβδομάδες θα σας δώσω όλες τις αγαπημένες μου συνταγές για πανεύκολα, πεντανόστιμα και πάνω από όλα υγιεινά παγωμένα γλυκάκια, παγωτά, παγωτίνια και σορμπέ. Όπως αυτά τα σούπερ υγιεινά παγωτίνια. Μπανάνες, εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Σοκολάτα, δίνει ενέργεια, χαρίζει ευεξία, τονώνει και ενισχύει την πνευματική διαύγεια. Προτιμήστε μία extra dark κουβερτούρα (82%), για πλούσια σοκολατένια γεύση αλλά και όλα τα οφέλη της σοκολάτας στο maximum. Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα παγωτίνια με διάφορους ξηρούς καρπούς για ακόμα πιο τραγανή γεύση». Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets On The Blog, μας δίνει και αυτό το Σάββατο την πιο γλυκιά συνταγή.

Υλικά (για 20 κομμάτια)

3 μεγάλες μπανάνες

100 γρ. κουβερτούρα (1 πλάκα)

τριμμένη κανέλα (ή οποιοδήποτε μπαχαρικό προτιμάτε)

Εκτέλεση

1. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε κανέλα και ανακατεύουμε απαλά.

2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια των 2,5 εκ. περίπου.

3. Βουτάμε κάθε κομμάτι στην κουβερτούρα και το τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

4. Αφήνουμε τις μπουκίτσες 30’ περίπου να σταθεί η σοκολάτα και μετά τις βάζουμε σε αεροστεγές μπολ στην κατάψηξη. Μετά από περίπου 6 ώρες τα παγωτίνια μας είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμα:

Η συνταγή της ημέρας: Sorbet φράουλα

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα