Σας προτείνουμε τις κατάλληλες αφέλειες για κάθε διαφορετικό σχήμα προσώπου

Όλες κάποια στιγμή στη ζωή μας σκεφτήκαμε (ή κόψαμε) αφέλειες. Και το κάναμε και μετά μας άρεσαν πολύ και τις έχουμε κρατήσει για πάντα ή δεν μας άρεσαν καθόλου και περιμέναμε υπομονετικά να μακρύνει η φράντζα μας, παίζοντας με τσιμπιδάκια δεξιά και αριστερά. Εάν όμως το σκέφτεστε ξανά, τώρα σας έχουμε υπέροχα νέα. Συγκεντρώσαμε έξι διαφορετικές φράντζες-αφέλειες, κατάλληλες για εσάς ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας και σας τις παρουσιάζουμε. Look δοκιμασμένα σε γνωστές celebrities, από τα χέρια των πιο διάσημων κομμωτών του Hollywood. Έτσι, δεν χρειάζεται πια να ανησυχείτε, για το αν η φράντζα που επιλέξατε σας ταιριάζει! Απλά βρείτε το σχήμα του προσώπου σας και εμείς έχουμε φροντίσει για τη φωτογραφία που θα δείξετε στον κομμωτή σας.

Τετράγωνο πρόσωπο: Lea Michele

Photo credits: Instagram
Photo credits: Instagram

Οι αφέλειες που «χαϊδεύουν» τα μάτια είναι οι κατάλληλες για εσάς αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο.  Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας τις κόψει ακριβώς κάτω από τα φρύδια, αφήνοντας πιο πυκνό το κέντρο και αραιώνοντας τις άκρες , καθώς έτσι κολακεύετε το πρόσωπό σας. Προσοχή όμως! Το πόσο πυκνές θα είναι μπροστά θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με προσοχή γιατί αλλιώς μπορεί να σας «πνίξουν».

Μεγάλο μέτωπο: Dakota Johnson

dacota johnson αφέλειες bangs
Photo credit: Instagram

Oι μακριές αφέλειες είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς καθώς, ο όγκος τους καλύπτει το μέτωπο, ενώ το σταδιακό τους μάκρος ανοίγει και φωτίζει το πρόσωπο. Επίσης, καλό είναι να ξεκινάνε πέρα από την φυσική γραμμή των μαλλιών σας.

Στρογγυλό πρόσωπο: Taylor Swift

Photo credit: Instagram
Photo credit: Instagram

Mια ελαφρώς στρογγυλή φράντζα θα το τονίσει τα ήρεμα χαρακτηριστικά σας, εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο. Αλλά επειδή οι αφέλειες κάνουν τα στρογγυλά πρόσωπα να φαίνονται ακόμα πιο «γεμάτα» το κλειδί βρίσκεται στην γεωμετρία. Επιλέξτε μια πυκνή, ίσια και ελαφρώς στρογγυλή φράντζα, που θα κολακεύσει τη δομή του προσώπου σας.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Zooey Deschanel

Photo Credit: Instagram
Photo Credit: Instagram

Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς, έχουν περισσότερο όγκο στην κορυφή. Μια φράντζα που μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά και στο πλάι, ισορροπεί το πρόσωπο και τραβάει την προσοχή στα μάτια σας.  Εάν λοιπόν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, η ιδανική φράντζα για σας ξεκινάει από τα φρύδια, και καταλήγει στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας.

Οβάλ πρόσωπο: Jessica Alba

Getty Images / Ideal
Getty Images / Ideal

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο τότε ήδη ξέρετε πως είστε οι πιο τυχερές καθώς σας κολακεύουν όλες οι φράντζες. Μια μακριά, «αεράτη», ίσια φράντζα, είναι μια πολύ ωραία επιλογή. Ζητήστε από τον κομμωτή σας η φράντζα σας να ξεκινάει μεταξύ φρυδιού και ματιού και να μακραίνει προς τις άκρες.

Μικρό Μέτωπο: Emma Stone

Getty Images / Ideal
Getty Images / Ideal

Mια ασύμμετρη φράντζα, είναι η ιδανική επιλογή για εσάς που έχετε μικρό μέτωπο. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να ξεκινήσει το μήκος της από τα φρύδια και με πολλά διαφορετικά layers να φτάνει μέχρι κάτω από τα ζυγωματικά.

Αυτές είναι οι φράντζες που σας ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας.

Από εμάς, καλά ψαλιδίσματα!

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα